Purtarea măștii ”nu este o declarație politică”: de ce ar trebui să o porți, în viziunea lui Joe Biden

Purtarea măștii ”nu este o declarație politică”: de ce ar trebui să o porți, în viziunea lui Joe Biden

Purtarea măștii de protecție cu scopul prevenirii infectării cu noul coronavirus continuă să fie un subiect de conflict în fiecare colț al internetului, dar Joe Biden are o explicație foarte clară.

La scurt timp după ce a câștigat alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, Joe Biden a inițiat o campanie de informare și a format o comisie cu scopul de a micșora cât mai rapid numărul de cazuri de coronavirus din SUA. În același timp, a făcut câteva declarații legate de utilitatea purtării măștii de protecție.

Purtarea măştii ”nu este o declaraţie politică”, a afirmat luni preşedintele ales al SUA, Joe Biden, care şi-a ”implorat” compatrioţii să se protejeze pe ei înşişi şi să-i protejeze şi pe ceilalţi în faţa epidemiei de COVID-19, transmit AFP şi dpa. ‘Vă implor, purtaţi mască. Faceţi-o pentru voi, faceţi-o pentru vecinul vostru. O mască nu este o declaraţie politică, ci un mod bun de a începe să unim această ţară’, a spus Biden într-o intervenție televizată care a avut loc la Wilmington, în statul Delaware.

Dacă nu era evident pentru cineva, ”Scopul măştii nu este să vă facă viaţa mai puţin confortabilă sau să vă răpească ceva”, ci, dimpotrivă, ne ajută ”să revenim la normalitate cât mai rapid posibil, iar măştile sunt cruciale în a reuşi’, a atras atenția noul președinte al Statelor Unite ale Americii.

În același set de circumstanțe, viitorul lider de la Casa Albă a anunțat formarea unui comitet consultativ pentru a încerca oprirea pandemiei de Covid-19 în SUA. Acesta este format din oameni de știință și experți în sănătate publică. Comitetul are ca scop declarat definirea unor măsuri cât mai clare pe care administrația Joe Biden să le urmeze după ce democratul își va ocupa locul de la Casa Albă, începând cu 20 ianuarie.

Biden nu a oferit prea multe detalii despre modul în care va încetini răspândirea pandemiei, dar a atras atenția asupra unor puncte importante: o campanie masivă de testare rapidă, prioritate la vaccinare pentru persoanele cu risc ridicat, creșterea producției de echipamente de protecție și ajutor financiar pentru micile afaceri și pentur școli.