Dave Chappelle la SNL: singurul discurs pe care trebuie să-l vezi după victoria lui Joe Biden în SUA

Dave Chappelle este unul dintre cei mai relevanți comedianți la ora actuală și a ținut un discurs cât se poate de relevant despre victoria lui Joe Biden în fața lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA.

În urmă cu patru ani, Dave Chappelle a fost invitat la Saturday Night Live, pentru a fi gazda show-ului cu peste 40 de ani de istorie în SUA. În acel context, comediantul a făcut apel la unitate, atrăgând atenția asupra numărului foarte mare de americani care l-au votat pe Trump.

Acum, la câteva ore după ce a fost confirmată în mod oficial victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, Chappelle a venit din nou în fața telespectatorilor pentru a ține un discurs emoționant, un moment de stand-up comedy și, nu în ultimul rând, pentru a oferi câteva sfaturi.

Dintr-un punct de vedere, dacă nu ai fost foarte implicat în ce s-a întâmplat în ultima săptămână în SUA, cuvintele lui Chappelle te vor ajuta să înțelegi atât cultura americană, cât și acțiunile lui Trump din ultimii patru ani.

În mod previzibil, există câteva glume foarte bune, câteva afirmații care vor supăra pe unii, dar, în final, mesajul comediantului este un îndemn la uniune și minimizare a rasismului până la extincție.

Chiar dacă tonul discuției pare unul optimist, Dave Chappelle insistă asupra faptului că el nu este atât de optimist precum Donald Trump. ”Aș spune că sunt oameni răi de ambele părți”. Afirmația este o referință la reacția președintelui american de acum câțiva ani când, în cazul manifestărilor extremist neo-fasciste din SUA el a spus că sunt oameni bun de ambele părți.

Nu a evitat să-l facă rasist amuzant pe Trump și să spună cât de ”sălbatic” trebuie să fii să ieși în fața poporului american și să încerci să ghicești un tratament pentru Covid-19 într-o conferință de presă. A făcut referință la momentul în care Donald Trump a spus că ar fi bine să te injectezi cu clor, dacă tot s-a dovedit că omoară virusul pe suprafețe în câteva minute. Una peste alta, momentul este unul impresionant.

08:00 09.11.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video