Probleme cu SMS-uri: ce faci dacă nu ți se sincronizează mesajele între iPhone și Mac

Probleme cu SMS-uri: ce faci dacă nu ți se sincronizează mesajele între iPhone și Mac

Mesajele de tip iMessage, proprietare dispozitivelor Apple, se sincronizează facil între un iPhone și un Mac. Nu poți spune însă același lucru despre SMS-uri. Mesajele obișnuite fac deseori probleme.

Deși ai mesajele de pe Messenger, WhatsApp, Telegram sau orice altă aplicație de chat sincronizate pe MacBook sau iMac, în cazul mesajelor obișnuite, s-ar putea ca acelea să rămână pe telefon, de foarte multe ori. Din fericire, dacă găsești un confort sporit în a putea răspunde și redacta mesaje de pe Mac, fără să mai întinzi mâna către telefon, poți face și asta. Trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli.

Cel mai probabil, contul tău Apple este același pe iPhone ca pe Mac. Asta nu înseamnă însă că mesajele pe care le trimiți de pe macOS apar pe iOS sau invers, în mod implicit. În primul rând, trebuie să activezi contul iMessage în aplicația Messages de pe Mac.

Pornește Messages și autentifică-te cu adresa de email și parola aferente contului tău Apple. Dacă nu îți sunt soliticitate în mod automat, fă click pe Messages în stânga sus, lângă mărul mușcat, și accesează Preferences. Fă click pe iMessage în partea de sus și asigură-te că ID-ul tău este prezent în fereastră, iar opțiunea ”Enable Messages in iCloud este bifată”. Dacă întâmpini probleme cu sincronizarea conversațiilor fă un click și pe Sync Now.

Dacă pașii de mai sus nu sunt suficienți pentru ca mesajele de tip SMS să-ți ajungă și pe Mac, nu doar pe telefon, cum de altfel am pățit eu, mai este un singur pas pe care trebuie să-l urmezi. Din meniul iPhone-ului, accesează secțiunea Configurări și fă un tap pe Mesaje. Intră la redirecționare SMS-uri, iar dacă te-ai autentificat cu contul corect pe Mac, numele sistemului tău ar trebui să apară în acea fereastră. Bifează-l în partea dreaptă, iar de acum înainte, mesajele de tip SMS sau iMessage ar trebui să apară atât pe telefon, cât și pe Mac. Mesajele anterioare care nu au apărut deja pe Mac nu le-am putut sincroniza retroactiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: