Google vrea să înlocuiască SMS-ul cu o copie de iMessage. Ce face RCS?

Google vrea să înlocuiască SMS-ul cu o copie de iMessage. Ce face RCS?

Google lucrează la implementarea RCS, un sistem de mesagerie care ar trebui să schimbe total felul în care trimiți mesaje pe telefon.

Standardul pe care compania îl introduce se numește RCS (Rich Communication Service) și ar urma să înlocuiască sistemul SMS standard. Lansarea standardului se face prin ultima aplicație de mesaje dezvoltată de gigantul tech. Ar fi a noua de acest fel, după Talk, Voice, Buzz, Google+ Messenger, Hangouts, Spaces, Allo și Hangouts Chat.

Mai devreme anul acesta, compania l-a lansat în Marea Britanie și Franța, iar acum îl aduce și în Statele Unite.

În esență, standardul RCS pe care Google îl implementează ar trebui să fie, cel puțin teoretic, o alternativă perfectă la iMessage de pe iPhone. iMessage este unul dintre principalele motive pentru care utilizatorii de iPhone laudă sistemul de operare de pe acesta.

Ca să poată beneficia de suport RCS, utilizatorii trebuie să instaleze aplicația Messages pe telefon și s-o facă aplicația de mesaje implicită.

Cu ce vine nou Google RCS și cât de util este, de fapt

Protocolul RCS ar urma să vină cu o serie de funcționalități care vor face schimbul de mesaje mai ușor. Este un protocol mai interactiv care, teoretic, îți va permite să creezi grupuri, să trimiți videoclipuri, mesaje audio și imagini la calitate înaltă. De asemenea, vei avea opțiunea să vezi și dacă cineva ți-a citit mesajul și la ce oră.

Partea proastă e că serviciul nu beneficiază de o criptare end-to-end, ceea ce înseamnă că atât Google, cât și operatorul tău de rețea au acces la conținutul mesajelor pe care le trimiți și le primești.

Serviciul RCS nu funcționează pentru telefoanele fără Android. Telefoanele de la Apple nu suportă RCS însă. Acest lucru înseamnă că vei avea nevoie de o aplicație de chat terță parte pentru ține legătură cu prietenii tăi cu iPhone.

Citește și:
Sursa: BGR
Etichete: