16 oct. 2020 | 07:00

Prima mașină electrică cu șapte locuri vine de la Tesla: cât te costă nou opțiune

ACTUALITATE
Prima mașină electrică cu șapte locuri vine de la Tesla: cât te costă nou opțiune

Dacă ai o familie mare și îți dorești o mașină electrică, Tesla tocmai a dezvăluit când va introduce posibilitatea achiziționării unui bolid cu șapte locuri.

Există de mult timp speculații legate de o versiune cu șapte locuri a Tesla Model Y, crossover-ul companiei. În decembrie 2018 au apărut primele informații online, iar acum am avut parte de o confirmare din partea lui Elon Musk pe marginea subiectului.

SUV-ul mai micuț al gigantului american se află de mult timp în producție, dar luna viitoare va începe producția iterației cu șapte locuri, în timp ce primele exemplare vor putea fi achiziționate începând cu luna decembrie a acestui an, după cum scrie chiar CEO-ul companiei în postare de mai jos de pe Twitter.

Comparativ cu prețul standard al unui Tesla Model Y cu cinci locuri, care gravitează în jurul a 45.000 – 50.000 de dolari, upgrade-ul la șapte locuri te costă doar 3000 de dolari. Ca referință, pe site-ul Tesla, se menționează că primele unități vor fi livrate în 2021, dar probabil că Elon Musk știe mai bine.

Ca referință, la fel ca în România, mașinile electrice vin la pachet cu niște beneficii financiare din partea statului american. Astfel, în loc de 50.000 plătești aproximativ 46.000 de dolari pe o Tesla Model Y. Pe acest principiu, este ca și cum upgrade-ul la șapte locuri este gratuit. În teorie, Musk a făcut referință și la o versiune mai ieftină de Model Y, în urmă cu câteva luni. Din păcate, nu se știe când va ajunge acea în reprezentanțe.

În situația în care cochetezi cu achiziția unei mașini electrice Tesla doar pentru performanța brută, îți recomand să aștepți până în a doua jumătate a anului viitor. Atunci ar trebui să apară Plaid Model S, cea mai rapidă din portofoliul producătorului auto.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele