Tesla își duce modelele la alt nivel: ce e funcția revoluționară Full Self-Driving

Tesla își duce modelele la alt nivel: ce e funcția revoluționară Full Self-Driving

Tesla nu se dezice și vine cu o nouă funcție revoluționară, disponibilă deocamdată doar pentru „șoferii experți și atenți”, după cum precizează producătorul american de mașini electrice.

Tesla și-a creat un nume extrem de important în industria auto și a reușit să demonstreze că e cu un pas înaintea tuturor. Modelele sale electrice se vând extrem de bine, iar planurile de viitor ambițioase ar putea îngropa alți producători care merg pe aceeași direcție.

Acum, compania condusă de Elon Musk vine cu o nouă funcție extrem de așteptată. E vorba de funcția revoluționară Full Self-Driving.

Hai să vezi despre ce e vorba.

Tesla aduce funcția revoluționară Full Self-Driving

După cum îi spune și numele, noua funcție de la Tesla permite condusul autonom. Adică nu e nevoie să intervii sub nicio formă asupra volanului sau pedalelor. E mai mult decât celebra funcție AutoPilot și posibil foarte aproape de ce oferă producătorii care mizează doar pe mașini autonome.

Funcția Full Self-Driving va fi disponibilă în versiunea beta din 20 octombrie doar pentru anumiți clienți. Tesla i-a ales pe cei care au un istoric bun, adică n-au la activ incidente majore în trafic. Elon Musk chiar a insistat că funcția va putea fi utilizată în faza inițială doar de către „experți și șoferi atenți”, fără să menționeze explicit cum vor fi selectați aceștia.

„Așa cum am promis, funcția limitată FSD în versiunea beta va fi lansată marți. La început, va fi limitată la un număr mic de oameni care sunt experți și șoferi atenți”, a scris Musk pe Twitter.

Evident că noua funcție nu e ieftină deloc. Posesorii Tesla care comandă un model pot achiziționa deja funcția FSD pentru 7.500 de dolari, chiar dacă aceasta nu este încă disponibilă pentru clienții finali. În plus, Tesla afirmă că funcția FSD va fi disponibilă și pe bază de abonament.

E clar, însă, ce urmărește Tesla pe termen lung. Dacă funcția se va dovedi cu adevărat revoluționară și totul va merge cum și-a propus Musk, atunci nu mai e decât un pas până când constructorul va veni cu propriul serviciu de ride-hailing complet autonom. Adică mașini care să te ducă dintr-un loc în altul, fără să fie nevoie de șofer.

Un Uber pe steroizi, dacă vrei.

Citește și: