07 mai 2020 | 09:55

Plajele din Bulgaria, deschise mai devreme: ce trebuie să știi dacă plănuiești un concediu

CHESTII
Plajele din Bulgaria, deschise mai devreme: ce trebuie să știi dacă plănuiești un concediu

Autoritățile din Bulgaria sunt disperate să relanseze economia cât mai repede, mai ales prin relaxarea restricțiilor turistice. Nu este însă clar câți oameni se vor aglomera pe plaje.

În cazul în care aveai planificat un concediu în perioada imediat următoare sau, pur și simplu, te gândeai să mergi până la plajă la bulgari, veștile oficialităților de acolo sunt îmbucurătoare. “Lucrăm la diferite scenarii, vrem să începem sezonul la data de 1 iunie, sper să putem întâmpina și străini”, a declarat, pentru postul de televiziune bTv, ministrul bulgar al turismului, Nikolina Anghelkova. Ministrul este optimist că “plajele vor fi pregătite la data de 1 iunie, pentru că așa prevede contractul și legea. Sper să putem începe încă de la această dată”, potrivit Sega, citată de Rador.

Ca referință, la momentul redactării acestui material, în Bulgaria erau înregistrate 1.778 de cazuri de coronavirus. Dintre aceștia, 84 de oameni au decedat și 360 s-au vindecat. În ultima zi, s-au înregistrat 74 de cazuri noi.

“Spunem în permanență că bulgarii sunt pe primul loc privind măsurile pe care le-am luat pentru a avea cel puțin un sezon turistic estival întârziat. Bulgarii au fost întotdeauna piața numărul 1, cea pe care ne bazăm în ceea ce privește turismul. Am oferit posibilitatea ca cei care închiriază și concesionarii să își exprime pozițiile. Am primit sprijin din partea tuturor primarilor localităților de pe litoralul nostru, suntem împreună în această situație grea. Aceasta este o măsură temporară grea, dar cred că va fi funcțională”, a declarat ministrul Anghelkova.

În încercarea de a încuraja turiștii să vină pe plaje în număr cât mai mare, ”prețurile pentru umbrele și șezlonguri pe plajă vor fi simbolice”. Am propus Consiliului de Miniștri ca în cazul în care vor fi reduse taxele de concesiune, să fie reduse proporțional și prețurile facilităților de pe plajă’, a adăugat Anghelkova. “Mulțumesc miniștrilor Krasimir Karakachanov și Valeri Simeonov pentru sprijinul acordat”, a adăugat ea.

Situația uneia dintre cele mai sărace țări din Europa este foarte dificilă în această perioadă, iar oficialii de la Sofia nu mai au bani să pompeze în economie. Prima soluție este turismul. “Cu toții suntem într-o situație grea, nimeni nu așteaptă profit. Vrem să păstrăm locurile de muncă”, a mai declarat ministrul bulgar al turismului. Vom impune și restricții, dacă nu vor fi respectate măsurile sanitare și de igienă, precum și cele de distanțare.

Capacitatea poate fi redusă cu 30% până la 50% în localuri, la fel și pe plajă, din cauza creșterii distanței. O umbrelă cu două șezlonguri are în prezent 16 metri pătrați, noi am cerut să fie de 20 de metri pătrați, ceea ce, după cum vedeți, mărește cu mult distanța. Vom face o listă a plajelor și condițiilor, pentru a putea ști toți cei ce doresc să viziteze un anumit loc care sunt condițiile. (SEGA)

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele