31 mai 2020 | 14:10

Pictura care îți taie respirația: cum a fost posibilă această iluzie optică

ACTUALITATE
Pictura care îți taie respirația: cum a fost posibilă această iluzie optică

Un pasionat de grafitti s-a transformat în ultimii ani în maestru al iluziilor optice, reușit să te pună pe gânduri când vine vorba de procesul din spatele creațiilor sale.

Conceptul de artă stradală rareori este exploatat atât de frumos pe cât reușește un tânăr de doar 33 de ani din regiunea Marsilia, Franța. Tom Brigado Blanco sau Braga Last1, după cum îl găsești pe Instagram, nu doar că are niște idei foarte interesante, dar reușește și să le materializeze în cel mai verosimil mod cu putință.

Faptul că arta a fost menită încă de la începuturi să te pună pe gânduri și să-ți stârnească imaginația nu este o surpriză pentru nimeni. Creațiile lui Tom Brigado trec însă de această referințe și îți înșeală privirea, crează confuzie, la fel ca orice altă iluzie optică foarte reușită.

Unul dintre proiectele sale recente a implicit ilustrarea unei pisici din specia sfinx pe un bazin de gaz de dimensiuni generoase. Când proiectul a fost gata, după cum se poate vedea și în imaginea de mai jos, este improbabil să identifici cu precizie unde se termină lucrarea artistică și începe bazinul. Efectul 3D este atât de spectaculos, încât tinzi să crezi că ai o pisică de dimensiuni gigantice în fața ta.

iluzie optica bazin de gaz

Tom Brigado Blanco nu s-a dus la școală pentru a-și finisa talentul, ci a învățat singur. Chiar și așa, pictează de când era foarte mic și și-a dedicat o mare parte din viață acestei activități. A început prin personalizarea unor tricouri și perechi de încălțăminte, până când a trecut la creații de dimensiuni mai generoase, la rugămintea prietenilor.

Ca referință, acest tip de lucrări sunt realizate printr-o tehnică intitulată aerografie, iar Tom Brigado afirmă că este influențat de lucrările lui Man Ray. Rezultatele sunt suprarealiste.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele