Toți pensionarii trebuie să știe asta: băncile care dau carduri de pensie fără să coste o avere

Toți pensionarii trebuie să știe asta: băncile care dau carduri de pensie fără să coste o avere

Există mulți pensionari în România care au ales să-și primească pensia pe card. Dar dacă se gândesc care e cea mai bună opțiune de pe piață, iată câteva sugestii.

Deși au fost mulți ani în care pensionarii au fost reticenți la a renunța la cash, vremurile s-au mai schimbat. În acest context, mulți au fost de acord să primească pensia pe card și chiar să benefieze de noile soluții mai mult sau mai puțin digitale oferite de bănci.

E mai comod și e mai simplu.

Știind asta, băncile comerciale au lansat în ultimii ani mai multe carduri de debit dedicate pensionarilor, oferind o serie de avantaje, cel mai important dintre acestea fiind comisionul zero pentru retragerea de numerar de la bancomate.

Cele mai avantajoase carduri pentru pensionari

Există mai multe bănci în România care vin cu oferte personalizate pentru seniori. Astfel, Raiffeisen Bank oferă „Cardul de pensie“ celor care vor să-şi încaseze lunar pensia într-un cont curent deschis la bancă. Banca nu percepe comision pentru retragerea de numerar de la bancomatele băncii şi nici pentru interogarea soldului.

Mai mult, pensionarii se pot folosi tot de acest card dacă vor să-și plătească facturi sau alte diverse tranzacții.

Și BCR oferă card pentru pensionari în cadrul unui pachet de produse şi servicii dedicate acestora – se numește „Comod BCR“. Astfel, pachetul include un cont curent cu card de debit, în care să fie virată lunar pensie, retragerile de numerar de la bancomatele băncii şi interogarea soldului nefiind comisionată. De asemenea, nicio plată la comerciant nu se taxează, lucru valabil în cazul tuturor cardurilor.

Deţinătorul cardului poate primi gratuit prin SMS o alertă pentru alimentările de tip pensie, adică află imediat pe telefon când i s-a virat pensia.

Garanti Bank oferă pachetul „Pensionari“, iar cu cardul inclus, pe care se virează pensia, se pot efectua retrageri de numerar de la bancomatele băncii şi interogări de sold fără să se perceapă comision. De asemenea, banca nu percepe comision pentru deschiderea şi administrarea contului curent sau a cardului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: