Toți românii trebuie să știe asta: capcanele de care să te ferești la cardurile de credit

Toți românii trebuie să știe asta: capcanele de care să te ferești la cardurile de credit

E o perioadă dificilă din punct de vedere economic pentru mulți români. Iar cei care vor un card de credit ar trebui să știe să se orienteze, ca să nu cadă în capcane.

Cardul de credit poate reprezenta o variantă extrem de atractivă în perioade mai dificile, în care ai nevoie de bani rapid pentru a te pune pe picioare sau pentru a face achizițiile dorite. Numai că această formă de creditare vine la pachet și cu niște capcane, de care trebuie să te ferești, scrie economica.net.

Astfel, cele mai bune soluții sunt cele care vin cu cele mai mcii dobânzi, dar şi cea mai mare sumă pentru cheltuieli şi bineînţeles cea mai mare perioadă de graţie (perioadă în care poţi rambursa suma cheltuită fără să plăteşti nici o dobândă). Sunt principalele puncte de care trebuie să ții cont atunci când alegi de la care te împrumuți.

O analiză a ofertelor primelor zece bănci din sistem indică mai multe diferențe între dobânzile percepute.

Capcanele de care trebuie să te ferești la cardurile de credit

Pe scurt, cardul de credit îți permite să accesezi o linie de credit, având o anumită perioadă de grație în care nu se percepe niciun fel de dobândă pentru tranzacțiile la comercianți, fizice sau online. Cardul de credit devine purtător de dobândă în cazul în care clientul nu restituie integral suma cheltuită în intervalul de grație prestabilit sau dacă retrage cash de la bancomat.

Dacă nu poți rambursa integral suma folosită, banca îți dă posibilitatea să stingi debitul acumulat în rate lunare cu dobândă. În anumite cazuri, posesorul poate restitui banii chiar în rate lunare fără niciun cost, în funcție de politica băncii. Unele bănci aplică acest sistem pentru toate cumpărăturile, altele doar dacă cumpărăturile au fost realizate la anumiți comerciați parteneri.

De obicei, astfel de liste le găsești pe site-ul băncilor.

Ce trebuie să reții? – cardul de credit sau de cumpărături este flexibil, plin de facilități și foarte avantajos dacă sunt respectate cu strictețe indicațiile de utilizare. În caz contrar, împrumutul devine costisitor, dobânzile fiind mai mult decât duble decât în cazul unui credit de consum.

Ai, mai jos, un tabel cu dobânzile percepute de principalele bănci din România la cardurile de credit.

tabel-credit-card-
Sursa foto: economica.net
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: