28 apr. 2020 | 06:48

Patronii de restaurante, apel disperat: ce speră să obțină de la autorități

ACTUALITATE
Patronii de restaurante, apel disperat: ce speră să obțină de la autorități

Patronii de restaurante și baruri se află într-o situație foarte dificilă. Aceasta a fost prima industrie lovită de către autorități prin forțare închiderii. Mai mult decât atât, nici nu pare să fie pe lista priorităților.

În ultima săptămână, se discutat foarte mult despre relaxarea restricțiilor după data de 15 mai. Începând cu acea dată, starea de urgență se va încheia. Nu vei mai avea nevoie declarație pe propria răspundere ca să ieși din casă și o serie de afaceri se vor redeschide. Printre ele, însă, în niciun proiect, nu par să se afle trecute restaurantele și barurile.

Potrivit Mediafax însă, patronii sunt dispuși să facă orice, să respecte orice reguli și să implementeze orice măsuri de prevenire a răspândirii virusului, numai să obțină permisiunea de a-și deschide locațiile. Pierderile sunt prea mari de mult timp, dacă această situație dificilă va continua, riscăm după pandemie să mâncăm doar de la McDonalds și KFC, când ieșin în oraș. Din pâcate, nu toate restaurante și barurile au migrat către livrarea de comenzi. Chiar și atunci, încasările au scăzut într-un ritm șocant.

”Vă rog, permiteţi funcţionarea micilor restaurante, cafenelelor, barurilor şi teraselor, începând din 15 mai. Este foarte important să ne comunicaţi regulile de distanţare socială cele pe care trebuie să le respectăm”, insistă Dragoş Petrescu, proprietarul unui lanţ de restaurante.

Cei mai mulți patroni sunt deschiși la minte și înțeleg că lucrurile nu vor mai fi la fel, dar au nevoie de bani și sunt gata să facă orice pentru ca cineva să le mai calce pragul. „Pentru această industrie, pentru renaşterea ei este foarte important ca toţi clienţii noştri să se simtă în siguranţă şi atunci când ne trec pragul să o facă cu toată încrederea. Trebuie să existe un start şi acest start avem şansa să-l dăm pe 15 mai”, a concluzionat Dragoş Petrescu în declarația sa.

Ca referință, în România, nu mai puțin de 300.000 de oameni și familiile lor depind de redeschiderea acestui segment de afaceri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele