Outlook, Mail, Gmail sau Spark: cum schimbi clientul de email implicit pe iPhone

Outlook, Mail, Gmail sau Spark: cum schimbi clientul de email implicit pe iPhone

Odată cu iOS 14, Apple a început să-ți ofere un pic mai multă flexibilitate, când vine vorba de aplicațiile implicite pe care le ai pe iPhone. Astfel, poți înlocui Mail cu Gmail, Outlook, Spark sau altă aplicație din același spectru.

Din păcate, deși Apple a început să te lase să-ți schimbi clientul implicit de email, a îngropat destul de mult respectiva funcție. Din acest motiv, dacă nu ești foarte atent, s-ar putea să-ți scape. Tocmai din acest motiv, m-am gândit că ar fi bine să creez un tutorial, ca să știi cum schimbi clientul implicit de email pe iPhone.

Înainte de a te apuca de treabă, trebuie să ai în vedere două lucruri. Trebuie să-ți fi instalat noul iOS 14 pe iPhone. Verifici acest aspect din Configurări – General, la secțiunea informații. Pentru a-ți instala noul iOS, din meniul General intri la Actualizare software.

În același timp, trebuie să-ți fi instalat în prealabil un client de email din AppStore. Lista aplicațiilor disponibile este una destul de stufoasă, dar destul de sus în preferințele utilizatorilor intră Gmail, Yahoo Mail, Outlook sau Spark.

Pentru a schimba clientul implicit de email pe care îl folosești pe iPhone, trebuie să intri în Configurări și să cauți aplicația pe care vrei să o folosești de acum înainte. În cazul de mai jos, am optat pentru Outlook, printr-un tap. În noua fereastră, fă un tap pe Default Mail App sau, în română, Aplicație implicită e-mail. În noua fereastră, vei vedea toate aplicațiile compatibile cu noua funcție de la Apple pe care le ai instalate pe telefon. Atinge-o pe cea pe care ți-o dorești ca fiind implicită. Din acel moment, orice link pe care îl deschizi către un email dintr-un site, mesaj sau orice altă sursă, se va deschide în noua aplicație implicită.

Dacă cea dorită de tine lipsește, asigură-te că nu există vreo actualizare pentru ea. Ca referință, la momentul redactării acestui material, Gmail nu suporta funcția cu pricina, dar nu ar trebuie să dureze mult până se remediază problema. În același timp, cei de la Apple au menționat că nu toate aplicațiile care permit interacțiunea cu email-uri vor putea deveni implicite. client de mail implicit

Citește și: