Oferta momentului la Digi | RCS-RDS: e aproape gratis pentru toți românii. Care sunt condițiile?

Oferta momentului la Digi | RCS-RDS: e aproape gratis pentru toți românii. Care sunt condițiile?

Digi | RCS-RDS a venit cu un anunț spectaculos în aceste zile. Te ajută enorm pe abonamentul tău de internet.

Operatorul a anunțat că duce, în sfârșit, internetul la următorul nivel. E vorba de standardul Wi-Fi 6 pentru care îți trebuie echipament potrivit. Și de data asta Digi | RCS-RDS livrează. Astfel, te vei bucura de viteză mai mare, acoperire mai bună și o securitate sporită.

E foarte important de reținut că dacă treci la Wi-Fi 6, telefonul tău consumă mai puțină baterie decât pe 4G, ceea ce-i foarte important. Ca să profiți de opțiune, trebuie să ai internet de la Digi | RCS-RDS și să soliciți un router Wi-Fi 6.

Dacă n-ai internet de la Digi | RCS-RDS, nu e nicio problemă. Poți face abonament. Custodia pentru router costă 5 lei pe lună. Ai toate detaliile aici.

De ce ai vrea Wi-Fi 6 de la Digi | RCS-RDS?

Din punct de vedere tehnic, Wi-Fi 6 există de câțiva ani. A debutat pentru prima dată la Consumer Electronics Show de anul trecut și a fost anunțat cu mult înainte. Wi-Fi 6 promitea viteze mai bune, lățime de bandă mai mare și o gestionare mai eficientă a datelor.

Din păcate, la acea vreme, noul standard era disponibil doar pe câteva dispozitive, dintre care majoritatea erau aproape prohibitiv de scumpe.

Ce este (și nu) Wi-Fi 6

În 2018, alianța Wi-Fi a realizat ceva. Lista standardelor Wi-Fi care erau acum pe piață era teribil de confuză. În timp ce oricine care are experiență în networking știe diferența dintre 802.11ac și 802.11n, ar fi putut fi la fel de bine scris într-o limbă străină pentru restul dintre noi.

Ca urmare, organizația a fost pionierul unui nou sistem de denumire alături de lansarea celui mai recent standard, 802.11ax, cunoscut acum sub numele de Wi-Fi 6. În consecință, 802.11ac, actualul standard de vârf, este acum cunoscut sub numele de Wi-Fi 5. Așa vorbim acum de acest standard la Digi | RCS-RDS.

Astfel, deși Wi-Fi 6 reprezintă un upgrade considerabil față de Wi-Fi 5, nu este nimic revoluționar. Lansarea Wi-Fi 6 nu va schimba lumea sau nu va provoca o minune pe piața de profil. Mai degrabă, este ceva care se va întâmpla treptat, ducând în liniște la o performanță îmbunătățită a rețelei și la un sprijin mai bun pentru creșterea așa-zisului “Internet of Things”.

Cât de rapid este Wi-Fi 6?

Wi-Fi 6 pare să lase în urmă Wi-Fi 5. Prima are o viteză maximă de 9,6 Gbps, în timp ce cea de-a doua are o viteză maximă de 3,5 Gbps. Având în vedere aceste numere, s-ar putea să te aștepți ca un dispozitiv Wi-Fi 6 să ofere o creștere considerabilă a performanței față de un dispozitiv Wi-Fi 5.

Însă nu este probabil să se întâmple asta. O viteză maximă mai mare nu înseamnă o conexiune mai rapidă la internet. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă o performanță globală mai bună a rețelei.

Și chiar despre asta este vorba cu Wi-Fi 6. Performanță și eficiență. Wi-Fi 6 este un standard conceput pentru a sprijini casa inteligentă modernă, care poate avea câteva zeci de dispozitive în aceeași rețea, în același timp.

Așadar, cu Wi-Fi 6 de la Digi | RCS-RDS, hardware-ul este capabil să comunice cu mai multe dispozitive simultan. Între timp, punctele finale activate pentru Wi-Fi 6 vor putea „face check-in” automat cu routerul la intervale stabilite, economisind atât lățimea de bandă, cât și durata de viață a bateriei. Mai simplu spus, nu este o rețea mai rapidă, ci mai degrabă o rețea capabilă să-și mențină viteza maximă chiar și în medii incredibil de dense și ocupate.

Poate face acest lucru datorită mai multor tehnologii noi. Prima este o versiune actualizată a tehnologiei multi-utilizator, cu intrare și ieșire multiplă (MU-MIMO) deja prezentă în Wi-Fi 5, dublând numărul de conexiuni simultane maxime, de la patru la opt.

Al doilea este cunoscut sub numele de acces multiplu cu divizare de frecvență ortogonală (OFDMA) și permite în mod esențial unui router să furnizeze date către mai multe puncte finale cu o singură transmisie, mai degrabă decât să comunice cu fiecare dispozitiv în mod individual.

Etichete: