O să-ți dispară mesajele de pe Facebook. S-a aflat acum ce se întâmplă cu adevărat

O să-ți dispară mesajele de pe Facebook. S-a aflat acum ce se întâmplă cu adevărat

Facebook oferă utilizatorilor o nouă modalitate de a conversa pe chat, prin mesajele care dispar. Messenger și Instagram vor primi în curând o nouă funcție denumită „modul de dispariție” pentru mesajele efemere.

Când sunt activate – printr-o glisare în sus pe un chat – mesajele trimise în modul de dispariție vor dispărea imediat ce părăsești conversația. Și, la fel ca Snapchat, vei fi informat dacă persoana cu care discuți face o captură de ecran a unei conversații.

Facebook Messenger avea deja mesaje care dispar ca parte a funcției sale de „conversație secretă”, dar a necesitat mai mulți pași și setarea unui temporizator pentru ca fiecare mesaj să dispară individual.

La Instagram, modul de dispariție este pentru prima dată când utilizatorii vor putea avea opțiunea de a-și șterge chat-urile, deși necesită opțiunea pentru noile funcții de chat bazate peFacebook Messenger.

Modul Vanish este disponibil pentru utilizatorii Facebook Messenger din SUA acum și se va extinde în alte țări și pe Instagram, „în curând”.

La fel ca pe Facebook, dispar mesajele și pe WhatsApp

O schimbare majoră ajunge și pe WhatsApp și toți utilizatorii sunt vizați. Deși s-a vorbit și în trecut de această noutate, acum e oficial și trebuie să fii foarte atent la mesaje.

WhatsApp a tot pregătit noutăți pentru serviciu, chiar dacă nu toate au ajuns la timp la utilizatori. Una dintre promisiuni a fost că mesajele se vor șterge singure după o anumită perioadă. Opțiunea e, în sfârșit, disponibilă. Cum faci asta?

Cei peste două miliarde de utilizatori vor putea beneficia de această opțiune și să nu se mai teamă de ce-au trimis, că mesajele se șterg singure. Această opțiune se numește Disappearing Messages și are rolul de a proteja informațiile sensibile prin ștergerea automată a mesajelor după șapte zile de la trimitere.

Ce-i important de reținut aici e că dacă vrei să nu pierzi ceva anume, nu seta opțiunea de a le șterge automat.

Citește și: