O companie dezvoltă un sistem de călătorie futurist

O companie dezvoltă un sistem de călătorie futurist

Virgin Hyperloop One, compania americană de călătorie care dorește să transforme conceptul de transport de mare viteză în realitate, a anunțat că intenționează să construiască un centru de certificare de 500 de milioane de dolari în Virginia de Vest.

Compania, al cărei președinte este magnatul afacerii Richard Branson, a analizat cererile din 17 state diferite. Vestea vine după ce guvernul federal a elaborat un cadru de reglementare pentru hyperloop în iulie.

Cum vom ajunge să călătorim cu transportul viitorului

Sistemul hyperloop, așa cum și-a imaginat compania, va transporta pasagerii printr-un tub de vid la peste 965 de kilometri pe oră, reducând timpii de călătorie la jumătate, în comparație cu călătoriile cu avionul.

Centrul va fi primul de acest gen din Statele Unite ale Americii, relatează Reuters, și va servi drept bază de reglementare pentru viitoarele sisteme hyperloop. Construcția pentru primul test va începe în 2022, pe locul unei foste mine de cărbune, cu certificări de siguranță.

Virgin Hyperloop One speră să înceapă operațiunile comerciale în 2030. Este un obiectiv ambițios, așa cum subliniază The Verge: compania trebuie să strângă în continuare milioane de dolari, să cumpere porțiuni masive de teren și să treacă aceste certificări de siguranță.

Până acum a fost un proces lent, care și-a văzut deja partea echitabilă de întârzieri. În 2017, CEO-ul Rob Lloyd a declarat pentru The National că este „foarte încrezător că vom începe construcția în 2019, cu teste inițiale la nivel de producție în 2021”.

Virgin Hyperloop One a construit deja o instalație de testare la nord de Las Vegas, unde podurile pentru pasageri au atins viteze de până la 386 de kilometri pe oră.

Virgin Hyperloop One încearcă să construiască primul său sistem de hyperloop nu în SUA, ci în India. Proiectul său din districtul de vest al Maharashtra își propune să devină primul sistem certificat pentru pasagerii umani. Oficialii de acolo au numit compania și partenerii săi ca fiind inițiatorii proiectului de infrastructură de miliarde de dolari.