Acest vehicul futurist și bizar se conduce singur peste tot

Acest vehicul futurist și bizar se conduce singur peste tot

Centrul German Aerospace (DLR) a venit cu un concept futurist de vehicul, diferit față de orice am văzut până acum.

Un consorțiu de cercetare condus de DLR a prezentat primul prototip operabil la Conferința Interimară a Dialogului Strategic pentru Sectorul Auto din Baden-Württemberg, la 17 septembrie 2020, la Stuttgart. Proiectul a primit finanțare de aproximativ 12 milioane de euro de la Ministerul Afacerilor Economice, Muncii și Locuințelor din Baden-Württemberg.

Conceptul său de vehicul “U-shift” este conceput pentru a se transforma în orice, dintr-o shuttle într-un autobus, o dubă de marfă sau chiar o vitrină mobilă de vânzare. Acest lucru se face prin oprirea structurilor asemănătoare capsulei atașate în partea superioară, care amintește de un semi-camion redus.

Designul inovator este extrem de jos, până la sol, deoarece nu este nevoie de scaunul șoferului – sistemul este conceput pentru a se conduce în întregime singur

DLR susține că aceste capsule ar fi mai ieftine decât alte vehicule de uz special, deoarece nu necesită de fiecare dată construirea unui sistem de transmisie complet nou și pot servi o serie întreagă de scopuri diferite.

„Vrem să facem mobilitatea de mâine mai durabilă, mai eficientă și mai convenabilă”, explică Nicole Hoffmeister-Kraut, ministrul afacerilor economice din Baden-Württemberg. „Produse și modele de afaceri complet noi pot apărea din inovații futuriste, cum ar fi conceptul de vehicul U-Shift. Este esențial să sprijinim întreprinderile noastre mici și mijlocii din Baden-Württemberg în timpul procesului de transformare a industriei auto și să le ajutăm să găsească un nou rol în domeniul viitoarelor concepte de vehicule și soluții de mobilitate. Abordarea modulară deschide o mulțime de oportunități în acest domeniu”.

Numai capsula de marfă a conceptului are suficient spațiu pentru patru paleți sau opt dulapuri rulante, potrivit companiei. Locul pentru pasageri este suficient de mare pentru a avea șapte locuri, plus un scaun pliant suplimentar. DLR este acum axat pe îmbunătățirea transmisiei conceptului, instalarea hardware-ului de rețea și îmbunătățirea acesteia, inclusiv un nou sistem de baterii.

Deși este conceput pentru a deveni complet autonom, prototipul futurist, așa cum există acum, este controlat de la distanță de un șofer din apropiere. Odată autonom, este conceput pentru a efectua livrări sau pentru a transporta pasageri non-stop.

Citește și: