Noul MacBook Air, oficial: cel mai bun Mac pentru toată lumea are 18 ore de autonomie

Noul MacBook Air, oficial: cel mai bun Mac pentru toată lumea are 18 ore de autonomie

În cadrul ultimei conferințe Apple pe 2020, gigantul din Cupertino a dezvăluit trei sisteme noi, Mac mini, MacBook Air și MacBook Pro de 13 inci. Cel din mijloc este cel mai interesant și, probabil, va deveni cel mai popular.

Foarte mulți utilizatori de portabile Apple optează pentru un MacBook Air în momentul în care fac tranziția de la PC la Mac. Acestea sunt cele mai accesibile portabile din portofoliul companiei, fără un compromis semnificativ pe partea de performanță.

În cazul de față, vorbim de primul MacBook cu noul procesor creat in-house de Apple, M1. Chipsetul pe arhitectură ARM are mai multe în comun cu procesorul pe care îl găsești în ultimul iPad, decât cu cel din vechiul MacBook Air. 

Designul între generații a rămas neschimbat. Astfel, achiziționezi un laptop fără ventilatoare, complet silențios, pe care Apple îl descrie ca fiind de 3,5 ori mai rapid decât fostul MacBook Air și de 5 ori mai rapid când vine vorba de procesare grafică. SSD-urile noi se pare că sunt de două ori mai rapide.

Performanța nu era însă argumentul principal pentru a cumpăra un MacBook Air. Cei mai mulți și-l cumpărau pentru autonomie, iar aceasta a sărit până la 15 ore de muncă sau 18 ore de streaming video, valori memorabile pentru un laptop. Față de vechiul MacBook Air, upgrade-ul pe partea de autonomie este de 50% sau 6 ore.

Noul ecran de 13,3 inci a beneficiat de un upgrade. Are în continuare o rezoluție nativă de 2560 x 1600 pixeli, dar acum suportă afișarea spectrului P3 și are o putere luminoasă de 400 de niți și suport pentru tehnologia True Tone, care adaptează conținutul de pe ecran la lumina ambientală din cameră. Conectica include Wi-Fi 6, Touch ID și două porturi Thunderbolt cu USB 4.0.

Prețul de achiziție pentru noul MacBook Air este de 1000 de dolari, iar configurația de bază include 8GB RAM și un SSD de 256GB. Pentru 250 de dolari în plus primești 512GB de memorie internă și un procesor grafic mai rapid, cu un nucleu de calcul în plus. Va fi disponibil în culorile gri închis, auriu și argintiu.

macbook air specs

Citește și: