10 iun. 2020 | 16:05

Netflix e perfect pentru tine dacă-ți place această categorie de filme

ACTUALITATE
Netflix e perfect pentru tine dacă-ți place această categorie de filme

În cazul în care ești dezamăgit că în România nu avem toate serviciile de streaming care există în afară, Netflix e numai bun pentru tine dacă îți place această categorie de filme.

În România, numărul platformelor de streaming disponibile este mult mai mic decât în alte țări precum Statele Unite. Astfel, e posibil să fi fost dezamăgit de faptul că Disney+ nu s-a lansat și la noi la sfârșitul anului 2019, de exemplu.

Totuși, platforma de streaming la care te uiți îți va plăcea și în funcție de conținutul pe care ți-l pune la dispoziție. Astfel, pentru iubitorii de docuserii, Netflix ar putea fi platforma ideală. Potrivit motorului de căutare de streaming Reelgood, aceasta are cele mai multe seriale documentare dintre toate platformele care există.

La în 1 iunie, platforma avea 383 de astfel de docuserii disponibile pentru public, mai multe decât orice altă platformă care există. Acest număr include și titlurile din genul true-crime, serialele bazate pe povești reale. Ia în considerare că în România nu toate titlurile sunt disponibile, pentru că tot conținutul diferă de la țară la țară. Poți vedea aici detalii despre cât de bun este catalogul de conținut de pe platformă din țara noastră.

Restul topului arată așa:

docuserii netflix streaming

Totuși, Amazon Prime Video nu este departe de Netflix, cu 355 docuserii, potrivit Reelgood. Aceștia depășesc cu mult rivali precum Hulu, (222 docuserii), Tubi (176) sau HBO Max (56), platformă lansată luna trecută.

Cele mai bune docuserii pe care le poți vedea pe Netflix

Ai mai jos o listă pentru câteva dintre cele mai bune docuserii pe care le poți urmări pe platforma de streaming pe care o avem disponibilă și în România.

Tiger King / Regele Tigrilor

O rivalitate între excentricii care se ocupă de feline de talie mare ia o întorsătură sumbră atunci când Joe Exotic, șeful unui parc de animale controversat, este implicat într-un complot cu asasini plătiți în acest miniserial documentar în care singurul lucru mai periculos decât o felină este proprietarul acesteia.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich / Jeffrey Epstein: Obscen de bogat

Înainte de a fi arestat în 2019, vreme de zeci ani, misteriosul magnat Jeffrey Epstein a fost acuzat de abuzuri asupra femeilor și asupra minorelor, folosindu-se de o amplă rețea de persoane care l-au ajutat să-și ascundă faptele. În cele din urmă , a acumulat o avere enormă, precum și o putere extraordinară, conducând o rețea internațională de trafic în scopul exploatării sexuale. În 2008, a făcut o înțelegere secretă cu autoritățile și a evitat astfel o posibilă condamnare pe viață, ceea ce i-a permis să continue să abuzeze femei.

Dirty Money / Bani Murdari

Docuseria de pe Netflix oferă o perspectivă mai amplă a poveștilor nespuse ale unor scandaluri financiare și fapte de corupție din lumea afacerilor, inclusiv scandalul Dieselgate care a implicat Volkswagen. De la credite oprimante și până la mașini care „fură” la testele de emisii, acest serial de investigație divulgă oripilanta lăcomie și corupție a marilor corporații.

Explained / Pe înțelesul tuturor

Vei găsi aici episoade explicative despre subiecte diverse, explicate în așa fel încât să le înțeleagă toată lumea. Ce se întâmplă atunci când apare atracția? E timpul pentru o nouă perspectivă asupra poveștilor cu păsărele și albinuțe, de la fanteziile sexuale și atracție la metodele contraceptive, fertilitate și naștere. Mai sunt disponibile, sub aceeași umbrelă, și The Mind Explained, Sex Explained dar și Coronavirus Explained.

Making a Murderer

Filmat într-o perioadă de 10 ani, Making a Murderer este un thriller bazat pe fapte reale, despre un om exonerat de probele ADN, care, în timp ce e pe cale să dea în vileag corupția din autoritățile locale, se trezește suspect principal într-o crimă înfiorătoare. Serialul desfășurat în America introduce spectatorii într-un caz penal cu miză mare, în care reputația este totul și lucrurile nu sunt niciodată ceea ce par a fi.

Broken / Un sistem corupt: Societatea de consum

Serialul documentar de pe Netflix scoate la iveală fraudele neștiute, corupția și neglijența din spatele unora dintre cele mai populare produse din lume. Un sistem corupt: Societatea de consum cercetează patru mari sectoare de consum, inclusiv produsele cosmetice, țigările electronice, obiectele de mobilier și produsele din plastic. Unul dintre episoade, cel legat de obiectele de mobilier, este filmat parțial în România și pune problema tăierilor ilegale de păduri de la noi din țară.

Rotten / Putreziciune

Docuseria pătrunde în centrul lanțurilor de aprovizionare alimentară pentru a dezvălui adevăruri dure și a deconspira forțele ascunse care determină ce anume mâncăm. Pe lista noilor subiecte se numără avocado, vinul, apa îmbuteliată, zahărul, ciocolata și snacksurile.

Chef’s Table

Un alt documentar despre mâncare este Chef’s Table. Acesta trece dincolo de aparențe în lumea culinară pentru a descoperi bucătari și tradiții culinare ale căror povești au fost ascunse prea mult timp.

History 101

Docuseria de pe Netflix este destul de similară cu seria Explained. Este vorba de un miniserial de tip documentar care-ți explică fenomenele și evenimentele care au marcat lumea în ultimii 100 de ani.Îți oferă imagini de arhivă de la principalele evenimente care au marcat lumea în ultimul secol.

Inside the World’s Toughest Prisons

Acest serial documentar își propune să-ți arate cum își ispășesc pedepsele deținuții din cadrul celor mai dure închisori ale lumii. Raphael Rowe, prezentatorul emisiunii, a petrecut 12 ani într-o închisoare britanică, dar pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ulterior, acesta și-a dovedit nevinovăția. Acum, acesta este gazda documentarului Netflix Inside the World’s Toughest Prisons, în care arată publicului cât de dure sunt condițiile din anumite închisori ale lumii. Unul dintre aceste episoade este filmat în România, la Penitenciarul din Craiova. Episodul se numește Gypsy Prison.