Mutare surpriză la Dacia: vestea surpriză a venit direct de la Renault. Sunt vizate toate modelele

Mutare surpriză la Dacia: vestea surpriză a venit direct de la Renault. Sunt vizate toate modelele

În ciuda anului destul de dificil pe care industria auto l-a avut, inclusiv Dacia, sunt și vești bune. De data asta, Renault a anunțat o mutare surpriză care se va resimți și în cadrul gamei producătorului local.

Finalul de iulie a venit cu marea mutare pregătită de Renault. Grupul a anunțat că designerul Alejandro Mesonero-Romanos de la Seat se va ocupa de modele Renault și Dacia. E bine de știut că el a creat cele mai noi modele ale mărcii spaniole.

Acum, Mesonero-Romanos va face parte din echipa de design a grupului, cea care coordonează centrele de design din toată lumea ale grupului, inclusiv centrul din București, în care sunt gândite automobilele Dacia.

Mesonero-Romanos va fi subordonat direct lui Laurens van den Acker, vicepreședinte și membru al comitetului executiv, după cum transmite Profit.ro. Și ca să-ți dai seama de ce e important, e suficient să vezi portofoliul lui Alejandro.

SUV-urile Ateca, Arona și Tarraco, generația cincea a hatchback-ului Ibiza, ultimele generații Leon, dar și modelele CUPRA Formentor și el-Born au fost coordonate de el. Printre altele, designerul a fost răsplătit cu premiul Eurostars Award, 2018, pentru înnoirera completă a gamei Seat.

„Sunt încântat să-l primesc pe Alejandro Mesonero-Romanos în departamentul de design al grupului. Munca sa excelentă este recunoscută pe larg în industria auto și experiența sa, construită la mai mulți producători, va întări echipa noastră. Sunt convins că Alejandro, care deja cunoaște grupul Renault, va fi un mare ajutor în atingerea provocărilor viitoare ale mărcilor noastre.”
Laurens van den Acker, omul care a dat direcția designului întregii game actuale a Renault și Dacia

Renault își readuce omul, iar acum și cu atenție la Dacia

Alejandro Mesonero-Romanos a mai lucrat pentru Renault între 2007 și 2009. Totodată, între 2009 și 2011 a lucrat pentru Renault Samsung. El îl urmează la Renault pe Luca de Meo, care a condus marca Seat până în 2020 și a preluat funcția de CEO Renault Group la 1 iulie.

Pentru marca Dacia, sosirea lui Alejandro Mesonero-Romanos s-ar putea face simțită odată cu apariția noii generații Duster, care ar trebui să fie lansată în 2024. Până atunci, așteptăm în septembrie noul Sandero, construit pe platforma CMF-B a Clio.

Citește și:
Etichete: