Dacia uimitoare mai tare decât Duster. La ce SUV lucrează în secret producătorul auto

Dacia uimitoare mai tare decât Duster. La ce SUV lucrează în secret producătorul auto

Pe măsură ce ne apropiem de finalul anului, sunt așteptate câteva modele noi de la Dacia. Unul dintre ele ar completa gama SUV și ar face, totodată, o reinventare a unui model mai vechi.

Pentru 2021, de la Dacia e așteptată prima mașină electrică, denumită Spring. Dar ar mai fi vorba de un model deosebit, o reinventare a modelului Lodgy sub forma unui SUV. Ar avea aproape cinci metri în lungime, șapte locuri, dar și un motor pe benzină de 1,6 litri de 140 CP.

Se zvonește că o versiune mai puternică va fi lansată în 2022. Acesta al doilea model de Dacia Lodgy SUV ar avea un motor de 160 CP hibrid, cu o autonomie de 50 kilometri doar pe motorul electric, după cum notează Inforicambi. Când vine vorba de tehnologizare, mașina ar oferi și un pachet de senzori pentru parcare, dar și de menținere a benzii.

La ce te mai poți aștepta pentru acest model Dacia?

Primele imagini cu noul model Dacia, sub formă de concept, au fost prezentate de publicația franceză L’Argus. Arată mai bine decât orice altceva are Dacia în portofoliu. Francezii spuneau că-i vorba de-o mașină de 4,5 metri lungime, care arată ca un crossover mai agresiv.

dacia model nou 7 locuri suv 2

dacia model nou 7 locuri suv

Numele de cod al noului model Dacia este RJI. Va fi construit pe platforma CMF-B, pe care au mai fost dezvoltate noile generaţii Renault Clio şi Renault Captur. Pe aceeași platformă sunt dezvoltate și Logan, și Sandero.

Când vine vorba de versiunea mild-hybrid pe care Dacia ar folosi-o, chiar și pe mașina de mai sus, în primă fază nu va fi vorba de așa ceva, ci de motorizări clasice diesel și benzină. Și detaliile sunt destul de puține. În 2023, conform zvonurilor, ar fi lansate și versiunile hibride cu aspirat de 1,6 litri și 91 de cai putere. Prețul ar fi însă mai mare decât al unei versiuni obișnuite, ceea ce era de așteptat.

Citește și:
Etichete: