Mii de români, vizați de anunțul de ultimă oră: banii intră direct pe card înainte de Crăciun

Mii de români, vizați de anunțul de ultimă oră: banii intră direct pe card înainte de Crăciun

Înainte de Crăciun, mii de români au primit o veste mare: vor primi prime. Vorbim de-o sumă totală de peste 6,5 milioane de lei.

Sectorul de retail a mers foarte bine în 2020, dar cu riscurile aferente asumate mai ales de angajați. În acest context, Kaufland susține că toţi angajaţii vor primi bonusuri de Crăciun. Acestea, conform companiei, sunt acordate în semn de apreciere pentru eforturile şi solidaritatea demonstrate într-un an plin de provocări.

Bonusurile vor fi calculate în funcţie de vechimea în companie şi vor fi oferite încă din 15 decembrie. Valoarea totală ajunge la 6,5 milioane de lei. În iunie, compania a anunțat că are peste 12.500 de angajați în România. Toți erau cu normă întreagă. Totodată, retailerul a anunțat că, în 2020, peste 700 de persoane au fost angajate de Kaufland România de la începutul anului şi până în noiembrie.

Totodată, merită menționat că, anul acesta, compania a acordat tuturor colegilor mai multe beneficii suplimentare în bani, printre care bonusul oferit în semn de recunoştinţă pentru munca depusă cu ocazia aniversării a 15 ani în România, voucherul pentru o mică petrecere acasă, în familie, care a înlocuit petrecerea comună din companie, precum şi voucherele de Paşte, 1 iunie şi Moş Nicolae.

Toate aceste beneficii se ridică la valoarea de peste 25 milioane de lei. În ceea ce privește salariile, venitul brut minim lunar la Kaufland România este în prezent de 3.650 lei, de la 1 martie 2020, cu 60% peste salariul minim pe economie din România.

Alte două companii au anunțat bonusuri pentru angajați înainte de Kaufland

În noiembrie, Siemens a anunțat că acordă bonusuri care pot ajunge până la 1.000 de euro. Conform anunțului oficial al germanilor, se califică la acest bonus toți angajații. La nivel mondial, compania are aproape 235.000 de angajați răspândiți în zeci de țări, inclusiv în România (peste 2.200 de angajați).

În martie, Auchan a anunțat un plan ambițios de sprijin pentru angajați. A promis un bonus de 1.000 euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: