06 nov. 2020 | 15:15

Mii de români, vizați de anunțul de ultimă oră: primesc până la 1.000 de euro. Cine își face pomană înainte de Crăciun?

BANI
Mii de români, vizați de anunțul de ultimă oră: primesc până la 1.000 de euro. Cine își face pomană înainte de Crăciun?

În cel mai dificil an din ultimul secol sunt și vești bune care să readucă zâmbetul pe chipul oamenilor. Cel mai nou anunț prevede alocarea unui bonus important pentru angajați. Pentru toți angajații, mai exact.

Vorbim de sume care pot ajunge până la 1.000 de euro, iar compania care face acest demers e Siemens. Conform anunțului oficial al germanilor, se califică la acest bonus toți angajații. La nivel mondial, compania are aproape 235.000 de angajați răspândiți în zeci de țări, inclusiv în România.

Siemens susține că le oferă angajaților un bonus de până la 1.000 de euro ca urmare a performanței extraordinare și eforturilor făcute de aceștia în 2020. Suma aceasta se adaugă unor cheltuieli totale programate de companie de aproximativ 200 de milioane de euro.

„Ultimele luni au reprezentat o imensă provocare pentru companie, pe care încercăm să o depăşim cu bine împreună. Plata bonusurilor subliniază valoarea pe care compania o aplică performanţei extraordinare şi eforturilor colegilor noştri în cele mai dificile condiţii.”
Joe Kaeser, directorul general al Siemens

Câți angajați are Siemens în România?

Bonusul maxim e de 1.000 de euro, dar trebuie menționat că nivelul exact va fi ajustat conform puterii de cumpărare din diferite ţări. Totodată, plata va începe din acest an. Compania Siemens, prezentă de 114 ani în România, operează aici patru fabrici şi şase centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale, având peste 2.200 de angajaţi.

La nivel global, Siemens Healthineers, divizia medicală a grupului german, a anunţat că se aşteaptă anul viitor la o creştere a vânzărilor între 5 şi 8%, pe fondul efectelor pandemiei. Nu în ultimul rând, în trimestrul trei din 2020, profitul operaţional a scăzut cu 20%, la 626 milioane de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 644 milioane de euro.

Acum rămâne de văzut dacă și alte companii vor proceda la fel pentru angajați, mai ales că se apropie și perioada primelor de final de an.