Metrorex iese, în sfârșit, din „Evul Mediu”: cum plătești cu cardul la metrou

Metrorex iese, în sfârșit, din „Evul Mediu”: cum plătești cu cardul la metrou

Metrorex a anunțat că plata cu cardul, la metrou, va fi posibilă în toate stațiile. Metoda aceasta a fost într-o perioadă de testare încă din noiembrie 2019 și acum e în sfârșit gata de folosire. Și, da, nu-i mare inovație, e doar un fapt firesc.

Din 14 noiembrie 2019, Metrorex a introdus în zona centrală posibilitatea de-a plăti cu cardul de credit sau debit direct la turnichet. Soluția a venit destul de târziu, dat fiind că actualii turnicheți, înlocuiți în urmă cu mai bine de trei ani, dispune de componenta tehnică necesară să poți plăti direct cu cardul.

Acum, Metrorex a anunțat că, din 10 martie, poți face plata cu cardul bancar contactless sau cu telefonul, dacă folosești o soluție de plată a băncii sau Apple Pay. Costă 2,5 lei intrarea. Pot fi folosite carduri Visa și Mastercard.

Cum plătești cu cardul la metrou prin noul sistem de la Metrorex

Ca la orice plată contactless, ca să folosești sistemul Metrorex e suficient să apropii cardul sau telefonul cu opțiunea de plată activată. Sigur, o să dureze, în medie, un pic mai mult decât la un POS clasic. Dar funcționează mai puțin în cazurile în care nu funcționează, că nu te poți aștepta la perfecțiune.

Odată ce-ai atins telefonul de turnichet apare mesajul de „Acces liber”. În cazul în care dorești să achiți mai multe intrări cu același card, trebuie să apeși, începând cu a doua tranzacție consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului. Apoi apropii cardul de semnul contactless și gata. În principiu, e destul de simplu. Și ceva mai eficient decât să cumperi cartele de două călătorii.

Noul sistem de plată implementat de Metrorex a fost realizat în colaborare cu Banca Comercială Română. Deși Metrorex susține pe Facebook că acest sistem poziționează București pe harta puținelor orașe din Europa care oferă astfel de facilități moderne la metrou, e cel puțin o exagerare. Asta pentru că a durat destul de mult între momentul instalării turnicheților și implementarea sistemului.

Mai poți acum spera la ceva similar pentru transportul în comun de suprafață, în autobuze și tramvaie.

Etichete: