Medicament super cunoscut revine în farmacii. Românii au mare nevoie de el în această perioadă

Medicament super cunoscut revine în farmacii. Românii au mare nevoie de el în această perioadă

O veste bună în această perioadă a venit de la Institutul Cantacuzino. Pe măsură ce se pregătește să relanseze producția de vaccinuri, Institutul vrea să readucă un medicament din trecutul României.

Institutul Cantacuzino a intrat, în ultimii ani, într-un con de umbră. Dar ar putea reveni în forță. Florin Oancea, colonel doctor și actualul șef al Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino„, susține că se pregătește lansarea Orostim. Acesta va fi un supliment alimentar.

Totodată, el a anunțat și relansarea polidinului, tot ca supliment alimentar, iar acesta ar putea fi disponibil într-an sau doi.

Potrivit acestuia, Orostim se va putea administra în perioadele de risc de apariţie a infecţiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi, cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii repetate, persoanele de vârsta a treia sau în stări cu imunitate scăzută.

„Specialiştii Secţiei Imunomodulatori împreună cu cei din departamentul de cercetare dezvoltare au reuşit într-un timp scurt să finalizeze un proiect prin care Instititul Cantacuzino va scoate pe piaţă la sfârşitul acestui an, un nou produs imunomodulator. De fapt, este relansarea produsului Orostim sub formă de capsule. Acesta este un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante.”
Florin Oancea

Ce zice șeful Institutului Cantacuzino despre polidin

Dintre toate produsele medicinei românești, polidinul cu siguranță se remarcă cel mai bine. Oancea susține că a fost analizată posibilitatea producerii polidinului cu respectarea standardelor europene. Nu va fi însă produs în vechile condiţii.

„Acesta a fost şi motivul pentru ca în 2011 a fost suspendată licenţa de producţie a Polidinului. Astfel, Departamentul de Cercetare a trecut la lucru şi în acest moment printr-un proiect avem în studiu şi sperăm să dezvoltăm un produs imunomodulator Polidin. Acesta va fi tot un supliment alimentar şi va putea fi utilizat în profilaxia şi terapia infecţiilor respiratorii, uro-genitale sau în pregătirile preoperatorii.”
Florin Oancea

Deocamdată, polidinul e în cercetare, de unde și perioada mai mare până când va fi relansat. Dacă se va întâmpla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: