Mașina electrică de la Apple, mai aproape de realitate: când se lansează și ce va fi revoluționar

Mașina electrică de la Apple, mai aproape de realitate: când se lansează și ce va fi revoluționar

În ultimul deceniu, s-a vehiculat de mai multe ori posibilitatea lansării unei mașini electrice de către Apple. Aceasta este un pic mai aproape de materializare.

Dacă ai o afinitate pentru produsele Apple, este foarte probabil să fi auzit zvonuri despre un autoturism electric al gigantului din Cupertino. Acestea au revenit acum în actualitate. Dacă informațiile ajunse online se confirmă, producția ar trebui să înceapă în 2024.

Printre cele mai importante inovații tehnice din spatele mașinii Apple, bateria se pare că va fi una revoluționară. În mod previzibil, conform unei surse apropiate de subiect, nici designul nu va fi unul de lepădat, chiar dacă nu se cunosc până acum particularități exterioare.

Din câte se pare, efortul Apple din spectrul mașinilor electrice este coagulat în jurul Project Titan, o divizie de mașini autonome care activează de mult timp în interiorul companiei conduse de Tim Cook. Acum, pornind de la o serie de informații obținute de Reuters, informațiile care ajung online sunt mai multe ca niciodată.

Dacă speculațiile se dovedesc a fi adevărate, Apple s-ar putea să înceapă să-și producă propria mașină electrică în 2024. Partea revoluționară ar putea fi desprinsă dintr-o baterie monocelulară. Aceasta ar putea să permită companiei să adauge mai mult material activ într-o celulă de alimentare, pentru dobândirea unei autonomii record.

Pe partea chimică, se pare că va fi vorba de un mix între litiu și fosfat de fier. Deși nu sunt la fel de dense precum alte baterii, aceste celule se încălzesc mai greu și nu necesită cobalt. Acesta din urmă este un ingredient foarte problematic pentru că, în proporție de peste 60% provine din Republica Democratică Congo, renumită pentru utilizarea copiilor în mine.

”Este la un alt nivel, e ca și cum ai văzut pentru prima oară iPhone-ul”, a declarat o sursă pentru Reuters despre tehnologia din spatele bateriilor Apple pentru viitoarea mașină electrică. Momentan, nu este foarte clar modul în care pandemia de coronavirus va influența acest proiect.

Citește și: