Cea mai supărătoare funcție a căștilor ”pentru bogați” de la Apple, explicată

Cea mai supărătoare funcție a căștilor ”pentru bogați” de la Apple, explicată

De curând, Apple a decis să-ți vândă niște căști wireless de 3000 de lei. Acestea sunt printre cele mai scumpe din lume, dar vin cu minusuri importante.

Știi care este cel mai banal lucru pe care te-ai aștepta să-l găsești pe o pereche de căști wireless de 3000 de lei sau 5000, dacă le iei de pe OLX? Un buton de power. Ai vrea să ai posibilitatea, când le-ai luat de la urechi sau le-ai pus în jurul gâtului, să le închizi. Nu de alta, dar consumă curent aiurea, iar în cazul unor căști fără fir, energia electrică este foarte importantă. Apple a avut însă alte planuri.

Dacă te uiți la toate review-urile pentru cele mai noi căști de la Apple, foarte mulți s-au plâns în legătură cu designul stupid al husei pentru AirPods max care nu îți protejează căștile. Pe lângă asta, oamenii ar vrea să le poată pune în standby oricând își doresc.

Pentru a răspunde la o parte din plângeri, Apple a venit cu un comunicat pe marginea acestui subiect. Nu vor include sub nicio formă un buton de power într-o altă versiune, ci au anunțat că, în timp ce AirPods Max intră instant în standby când le conectezi la husă, același mod de consum scăzut se activează și după aproximativ 5 minute de inactivitate. În prima fază, se vehicula că va fi vorba de o valoare absolut absurdă de aproximativ două ore.

Căștile vor intra într-un mod și mai agresiv de economisire a bateriei după 18 ore în care au stat în husa inteligentă Smart Case sau 72 de ore fără respectiva husă. În acel mod, se dezactivează funcția lor Bluetooth și opțiunea de localizare Find My. Ideea cu 72 de ore este menită să-ți dea timp să le poți găsi locația dacă îți sunt furate sau le pierzi/uiți pe undeva. În mod previzibil, aceste detalii nu vor oferi un confort psihologic sporit celor care au dat 3000 de lei pe o pereche de căști wireless pe care nu o pot închide.

Citește și:
Etichete: