Mare atenție, șoferi! Poliția Română are așa ceva în mașini. Dezvăluirea a fost făcută chiar pe YouTube

Mare atenție, șoferi! Poliția Română are așa ceva în mașini. Dezvăluirea a fost făcută chiar pe YouTube

Poliția Română a primit mașini noi și are elemente noi de identificare vizuală. Acum, un polițist a făcut „turul” mașinilor și lista echipamentelor care au venit la pachet.

Poate că n-avem poliție, mașini sau șosele ca-n Germania, dar măcar mașinile Poliției Române încep să semene cu cele din Germania sau Marea Britanie cu elemente de design ceva mai puternice, mai moderne. Un polițist a făcut o recenzie a unei mașini noi.

Deși titlul videoului e „Cum arată noul Duster al poliției rutiere(2020)?”, în clip ai, de fapt, un Logan, cel puțin la început și pentru majoritatea noutăților. Oricum, nu contează neapărat asta. E relevant însă să știi că mașinile Duster au o stație mobilă, dar și-o tabletă prin care polițiștii pot avea acces la date dintr-o bază de date comună.

Tavi Perțea, polițistul care îți prezintă mașina în clipul de mai sus, e din Bihor și vorbește atât de ce are special Duster, cât și de ce are special Logan pentru Poliția Română. Peste 2.700 de mașini noi, pregătite la Câmpulung, au intrat în dotarea instituției.

Poliția Română, mai aproape de cea din Vest

Ca o noutate bună pentru polițiști, bancheta e separată de partea din față printr-un panou. Astfel, polițiștii ar trebui să fie mai în siguranță când rețin pe cineva și-l duc la secție. Iar zona e izolată, astfel încât pasagerii să nu se poată răni în timpul transportului.

Totodată, monitorizarea celor din spate se face pritnr-o cameră, iar imaginile sunt vizibile pe bord. Surpriza e că mașinile pot avea și un dispozitiv antipneu. E, tehnic, o plasă cu țepi cum ai mai văzut prin filme.

Aceste plase sunt folosite la baraje pe șosea, când Poliția e în urmărirea unui fugar și caută să-l oprească. „În momentul în care ai trecut peste el (dispozitivul antipneu – n.r.), toate cauciucurile îți sunt spate, astfel încât să se dezumfle dintr-o dată și astfel încât să nu mai poți să-ți continui deplasarea”, a explicat polițistul în clip. Altfel, pe listă mai e și o vestă antiglonț.

Citește și:
Etichete: