Mare atenție la factură: poți ajunge să plătești enorm dacă faci asta pe telefon

Mare atenție la factură: poți ajunge să plătești enorm dacă faci asta pe telefon

1 ianuarie 2021 vine cu o veste extrem de proastă pentru românii care s-au obișnuit să plătească puțin pe abonamentele cu mult internet sau minute. Din fericire, există și-o veste bună.

De la 1 ianuarie, Marea Britanie încheie procesul de ieșire din Uniunea Europeană. Odată cu acest pas iese și din programul „Roam like at home”, care a debutat în 2017. Acesta a adus tarife foarte mici în roaming, de care au putut beneficia cetățenii UE.

De la 1 ianuarie, lucrurile se vor schimba. Pe scurt, reglementările europene pentru „Roam like at home” (RLAH) nu mai sunt obligatorii pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (inclusiv Gibraltar), ca urmare a încheierii perioadei de tranziţie după retragerea acestei ţări din Uniunea Europeană.

Cât te va costa pe Vodafone, Orange, Digi | RCS-RDS și Telekom dacă vrei să folosești abonamentul în Marea Britanie

Ziceam că există o veste bună. Și aceasta vine din partea celor mai mari doi operatori. Cât despre Digi | RCS-RDS, compania nu s-a încadrat niciodată să profiți de tarife mai mici. Telekom a spus că tarifele rămân, deocamdată, la fel.

Orange România a anunțat că păstrează promoțional actualele tarife și conditii de consum în Marea Britanie și Gibraltar până la 30 iunie 2021. După această dată, vor intra în vigoare costurile pentru apeluri internaționale.

Abonații vor plăti 0,36 euro pe minut și 0,14 euro pentru un SMS. Clienții prepay vor achita 0,30 euro pe minut și 0,12 euro pentru un SMS.

Nu în ultimul rând, Vodafone susține că va menține tarifele până la data de 30 iunie 2021, iar după această dată tarifele sunt diferențiate în funcție de data la care a fost încheiat abonamentul.

Pentru clienții Vodafone care au contractele încheiate înainte de 12 iulie 2019, tarifele în Roaming sunt următoarele: apeluri efectuate local – 0,83 €/ min; apeluri efectuate către RO – 0,83 €/ min; apel internațional UE – 1,55 €/ minut; apel internațional non-UE – 1,55 €/ minut; apeluri primite – 0,6 €/ min; SMS trimis – 0,36 €/sms.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: