Vestea zilei de la Digi | RCS-RDS: se vede direct pe factură. Atenție la noile prețuri

Vestea zilei de la Digi | RCS-RDS: se vede direct pe factură. Atenție la noile prețuri

Digi | RCS-RDS a venit cu o veste importantă fix înainte de finalul anului. E vorba de-o scădere a prețurilor pentru anumite apeluri pe care le faci.

Operatorul a anunțat că schimbarea de acum va fi activă încă de la 1 ianuarie 2021. Astfeul, utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de tarife și mai avantajoase la apelurile primite în spațiul european și la datele mobile efectuate în roaming.

Conform detaliilor oferite de Digi | RCS-RDS, tariful pentru date în spațiul UE și Spațiul Economic European (SEE) se va reduce cu aproximativ 21 %, de la 1,4 EUR / GB la 1,1 EUR / GB. Totodată, tariful pentru apelurile de voce primite în spațiul european se va diminua de la 0,0079 EUR / minut la 0,0076 EUR / minut. Prețurile sunt fără TVA.

Tarifele pentru apelurile efectuate în deplasările în țările din SEE și UE vor rămâne nemodificate.

Ce spune Digi | RCS-RDS despre tarifele aplicate în Marea Britanie, după Brexit

Operatorul susține că, în ceea ce privește tarifele aplicate pentru apelurile și datele mobile efectuate de abonații aflați în Marea Britanie, Brexit nu va afecta prețurile practicate.

Utilizatorii Digi Mobil vor beneficia și în 2021 de prețurile pentru apeluri internaționale și roaming la același nivel ca pentru celelalte destinații din SEE și UE. E valabil atât timp cât autoritățile europene sau naționale nu vor face alte recomandări operatorilor de comunicații mobile.

Decizia vizează și utilizatorii care vizitează sau tranzitează Gibraltar.

De ce operatorul are alte tarife față de ceilalți din piață?

După adoptarea principiului „Roam it like at home”, valabil la nivelul statelor membre UE, Digi | RCS-RDS a primit acordul autorității naționale de reglementare în telecomunicații (ANCOM) să aplice o suprataxă de sustentabilitate față de tarifele aplicate la apeluri și date mobile, pe teritoriul României, conform prevederilor europene în vigoare.

Noile condiții tarifare aplicate pentru 12 luni au fost aprobate de ANCOM la 1 iulie 2020. Permit operatorului să recupereze o parte din costurile generate de furnizarea serviciilor de roaming, în conformitate cu poziția sa pe piața europeană și dimensiunea operațiunilor sale în domeniul comunicațiilor electronice mobile.

Practic, prin tarifele anunțate de la 1 ianuarie 2021, Digi Mobil va utiliza prețuri mai avantajoase pentru clienți față de plafoanele aprobate de ANCOM, în vara anului 2020.

Pentru apelurile și traficul de date efectuate în roaming către numere din SEE, abonații vor achita doar suprataxa, de la primul minut de apel sau prima unitate de date înregistrată ca trafic în roaming.

Bine de știut: activarea roamingului de voce și date mobile se poate realiza de la distanță din contul de utilizator Digi, pe site-ul digiromania.ro, sau telefonic la *777 (apelabil doar din Digi Mobil) sau la 031.400.7777.

Citește și:
Etichete: