Lovitură de proporții în prag de sărbători pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Ce se petrece pentru români la pompă e inevitabil

Lovitură de proporții în prag de sărbători pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Ce se petrece pentru români la pompă e inevitabil

Fix înainte de Crăciun o veste importantă vine pentru români. Nu-i deloc foarte bună, dar era de așteptat încă de câteva luni.

În 2020, prețurile la motorină și benzină au stat la un nivel rezonabil. Ba chiar mulți au alimentat la prețuri pe care nu le-au mai văzut de aproape un deceniu. Dar lucrurile se vor schimba cât de curând.

Recent, pe 17 decembrie, prețurile petrolului au urcat  la cele mai ridicate niveluri din ultimele nouă luni, traderii fiind optimiști în legătură cu progresele făcute de negocierile pentru noul program de stimulare a economiei americane și soliditatea cererii din Asia.

Cotația petrolului Brent a crescut joi la un maxim de 51,90 de dolari pe baril, iar prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) la un vârf al ședinței de 48,59 dolari pe baril. Ambele contracte au  atins cel mai ridicat nivel de la începutul lunii martie.

Totodată, în Statele Unite ale Americii, congresmenii americani se apropie de un acord pentru noul program de ajutoare. Sum ajunge la circa 900 de miliarde de dolari și e destinată susținerii americanilor și a companiilor afectate de pandemia de coronavirus.

Mai mult, dolarul a atins pe 17 decembrie cel mai redus nivel din ultimii doi ani și jumătate, în raport cu principalele valute, ceea ce susține prețurile petrolului, pentru că acesta devine mai ieftin pentru cumpărătorii care dețin alte monede.

Ce se întâmplă deja în România când vine vorba de benzină și motorină?

Pe 18 decembrie, erau înregistrate următoarele prețuri minime: benzină la 4,51 lei la Galați, iar motorina la 4 lei la Agigea, în Constanța. Când vine vorba de orașele mari, e rezonabil să alimentezi din București, unde ai 4,56 lei pentru benzină și 4,63 lei pentru motorină. E, într-adevăr, o diferență considerabilă între cel mai mic preț din țară și cel mai mic din orașele mari.

În Iași, de exemplu, motorina e la 4,71 lei, în timp ce benzina e la 4,66 lei. E orașul cu cele mai mari prețuri pe 18 decembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: