Se întâmplă la pompă: trebuie să știe toți șoferii cu mașini pe benzină, motorină

Se întâmplă la pompă: trebuie să știe toți șoferii cu mașini pe benzină, motorină

Prețurile la benzină și motorină sunt extrem de volatile în perioade dificile, iar pandemia de coronavirus face parte din ele. Iar șoferii cu mașini pe benzină și motorină trebuie să știe asta acum.

Prețurile la pompă în România sunt puternic influențate de prețul țițeiului. Combustibilii de la noi din țară, spre exemplu, se calculează în funcție de cotația Brent de la Londra. Din cauza pandemiei, cererea a scăzut puternic la nivel mondial, mai ales în lunile de lockdown.

Iar asta s-a reflectat automat și-n prețurile la benzină și motorină de la noi.

Se întâmplă la pompă: toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină trebuie să știe asta

Prețurile petrolului au scăzut la începutul acestei săptămâni cu peste 3%, practic o continuare a evoluției negative. Cazurile de infecții cu Covid-19 s-au înmulțit atât în Europa cât și în SUA. Iar cererea e din nou în scădere.

În tot acest timp, redresarea producției de țiței în Libia a amplificat îngrijorările legate de oferta în exces. Statele Unite, spre exemplu, au raportat cel mai mare număr de infecții cu noul tip de virus pe parcursul a două zile, până sâmbătă, în timp ce în Franța numărul cazurilor noi a atins duminică un nivel record de peste 50.000 de cazuri.

În Hexagon, luni, au fost înregistrate cele mai multe internări noi pentru Covid-19 după data de 2 aprilie.

”Este o  zi de luni întunecată pe piața petrolului”, a declarat Bjornar Tonhaugen, director pentru piețele petrolului la firma Rystad Energy. Am avertizat de mult timp că ar putea fi impuse restricții dure pentru un al doilea val de coronavirus și se întâmplă cu adevărat”, a adăugat acesta.

Prețul petrolului Brent a închis în declin cu 3,1%, la 40,46 dolari pe baril. Cotația petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 3,2%, la 38,56 dolari pe baril, scriu jurnaliștii de la Reuters. Din acest motiv, ar fi de așteptat fluctuații și la noi în țară în următoarea perioadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: