LG Wing, oficial: de ce este cel mai interesant și original smartphone din 2020, chiar dacă nu se va vinde

LG Wing, oficial: de ce este cel mai interesant și original smartphone din 2020, chiar dacă nu se va vinde

Cei de la LG nu mai fac de mult timp bani din telefoane. Asta nu înseamnă însă că au renunțat la idee. Mai mult decât atât, sunt mai ambițioși ca niciodată.

Într-o perioadă în care majoritatea telefoanelor lansate sunt relativ identice, cu excepția câtorva modele pliabile, LG încearcă marea cu degetul folosind un design complet nou. LG Wing 5G pare un gadget cât se poate de revoluționar, raportat la ceea ce am văzut pe piață în ultimii ani.

LG Wing este un smartphone cu două ecrane, unul fix și altul rotativ. Când cel de-al doilea este rabatat, generezi parcă un avionaș cu două aripi, de aici și numele Wing – aripă. Telefonul a fost lansat în cadrul LG Explorere Project, o inițiativă internă a sud coreenilor menită să aducă un pic de aer proaspăt în piața de mobile, mai ales pe partea de design.

Pentru ca acest design să fie fiabil, util și nu doar un moft, LG a colaborat cu o serie de companii pentru a-și adapta aplicațiile la designul unic. Qualcomm, Naver, Tubi sau Ficto sunt doar câteva exemple. 

LG Wing se ascunde în spatele unui panou P-OLED de 6,8 inci cu o rezoluție Full HD+ și un raport de aspect de 20.5:9. Când îl rotești pe acesta, obții un al doilea ecran de 3,9 inci de tip G-OLED cu o rezoluție Full HD+ și un raport de aspect de 1.15:1. Telefonul nu este rezistent la apă, dar ar trebui să nu fac probleme dacă plouă un pic pe el. Dacă lucrurile merg cum trebuie, cei de la LG sunt optimiști că ai putea să rotești ecranul din față de aproximativ 200.000 de ori înainte să întâmpini orice problemă.

Dimensiunile telefonului sunt similare cu orice smartphone modern. Are 260 de grame și 169,5 x 74,5 x 10,9 milimetri. Camera frontală pentru selfie-uri este de 32 de megapixeli. Pe spate are o cameră principală de 64 de megapixeli, o cameră ultrawide de 12 megapixeli și o a trea de 13 megapixeli.

Partea de procesare a noului telefon este asigurată de o combinație între un Snapdragon 765G cu 8GB RAM și 128 sau 256GB de memorie internă, în funcție de buget. Acumulatorul este de 4000 mAh și suportă încărcare wireless. Prețul de achiziție nu este cunoscut momentan, dar există parteneriate cu mai mulți operatori de telefonie și ar trebui să nu dureze mult până când vom afla acest detaliu important. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: