Klaus Iohannis, despre pandemie: ce se întâmplă cu școlile din România, cu învățământul online

Klaus Iohannis, despre pandemie: ce se întâmplă cu școlile din România, cu învățământul online

În timp ce mulți români sunt de părere că școlile din România au dus la explozia numărului de cazuri depistate, președintele Klaus Iohannis are un plan clar pentru viitorul elevilor.

Într-o conferință susținută de la Palatul Cotroceni, Iohannis a făcut mai multe declarații legate de situația pandemiei din România. Oficialul a atras atenția asupra condițiilor în care se desfășoară procesul de învățământ și a progresului legat de cursurile online. Conferința integrală poate fi văzută mai jos, dar există câteva mențiuni importante.

„Trebuie să evităm ştiri panicarde şi descrierea unor situaţii extreme, care, sigur, teoretic, sunt posibile. Eu cred că autorităţile trebuie să încerce să menţină şcoala în funcţiune atât de mult cât se poate. Sigur, în măsura în care numărul de bolnavi creşte peste o anumită limită, se va trece la învăţământ online, dar nu peste tot şi nu dintr-o dată”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă sistemul de învăţământ este pregătit pentru a trece în sistem online în cazul scenariului roşu.

În comparație cu situația de acum jumătate de an, Iohannis este încrezător că s-au făcut progrese importante în privința cursurilor de la distanță. În ceea ce privește probleme din perioada pandemiei, oficialul a fost rezervat în a arăta cu degetul spre cineva. În schimb, a spus că ”ar fi o scuză foarte ieftină să căutăm un politician sau mai mulți politicieni vinovați.

„Guvernul, şi eu, şi alte autorităţi s-au străduit şi se străduiesc în continuare să facă tot ce este posibil pentru a preveni extinderea acestei pandemii la noi în ţară. Rezultatele sunt cele pe care le vedem. Nu am ajuns încă într-o situaţie critică. În ce priveşte locurile de la terapie intensivă, în continuare se extind aceste facilităţi. Este însă clar că în acest moment trebuie să luăm măsuri mai hotărâte dacă vrem să încetinim răspândirea acestei pandemii. Pe de altă parte, trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim. Dacă vrem să trăim într-o societate panicardă, care se ascunde sau dacă vrem să trăim într-o societate care respectă regulile, dar îşi duce viaţa democratică mai departe”, a concluzionat șeful statului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: