Iohannis, despre pandemie: numărul record de cazuri depistate duce la noi restricții

Iohannis, despre pandemie: numărul record de cazuri depistate duce la noi restricții

România s-a confruntat ieri cu un număr record de cazuri noi depistate cu coronavirus. În acest context, președintele Klaus Iohannis a venit cu mai multe avertismente.

Ieri au fost înregistrate în România nu mai puțin de 2158 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Astfel, bilanțul total al infecțiilor a ajuns la 127.572, potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică. Valoarea a fost obținută dintr-un număr de 26.021 de teste efectuate.

În acest context, președintele Iohannis a făcut mai multe declarații despre situația în care se află țara noastră. În mod previzibil, a atras atenția și asupra posibilității cât se poate de reale a introducerii de noi restricții.

„Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale: mască, distanță, igienă. Dar sunt persoane care nu vor să respecte toate normele și trebuie intervenit. Eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar este evident că în anumite localități și pe anumite segmente este posibil să se reintroducă anumite restricții. Altfel, lucrurile scapă de sub control.

Chiar astăzi am discutat cu premierul, cu ministrul de Interne, ministrul Sănătății și sunt hotărâți să facă totul pentru ca lucrurile să nu scape de sub control. Repet, nu-mi doresc să introducem restricții, dar dacă numărul de infectări crește, atunci e foarte posibil să se reintroducă local, regional, anumite restricții”, a spus Iohannis.

Ca o notă de subsol interesantă, șeful statului a fost întrebat de câte ori s-a testat dacă este sau infectat cu noul Covid-19. Răspunsul, cu siguranță, nu este cel la care te așteptai. „Nu m-am testat pentru că nu am fost în contact cu nicio persoană bolnavă. Testările se fac când ai fost în contact cu un bolnav. Port mască la toate întâlnirile, păstrez distanța, evit total participarea la evenimente aglomerate. Recomand tuturor românilor să fie precauți. E mai bine, e mai sănătos!”, a răspuns Iohannis fără niciun fel de emoții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: