Jocul video folosit în scop medical: ce joc a aprobat FDA pentru tratarea copiilor cu ADHD

Jocul video folosit în scop medical: ce joc a aprobat FDA pentru tratarea copiilor cu ADHD

Experții și-au dat seama că jocurile video pot fi bune pentru sănătate, așa că FDA aprobă folosirea unui joc video pentru a trata copiii care suferă de ADHD.

Pentru prima dată în istorie, medicii au permisiunea să „prescrie” jocuri video, ca tratament pentru copiii care suferă de tulburarea de deficit de atentie și hiperactivitate.

EndeavorRX, cunoscut anterior sub numele de Project EVO, a devenit primul joc care va putea fi comercializat și prescris ca medicament în SUA. Acesta a fost aprobat de către Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA), care permite acum medicilor americani să prescrie jocul pentru iPhone și iPad copiilor cu vârste cuprinse între opt și 12 ani care se confruntă cu ADHD.

Decizia vine în urma a cinci studii clinice care s-au derulat pe o perioadă de șapte ani, menite să determina dacă jocul face, într-adevăr diferența. Unul dintre studiile pe care se bazează decizia a fost realizat pe 600 de copii bolnavi. Potrivit rezultatelor, o treime dintre copiii tratați au ajuns să nu mai aibă un deficit de atenție măsurabil, „la cel puțin o măsură de atenție obiectivă”. Experții au ajuns la această concluzie după ce copiii s-au jucat 25 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână, pe o durată de patru săptămâni.

Cum arată jocul care poate trata ADHD

Potrivit Akili Interactive, compania care a creat jocul, îmbunătățiri după tratamentul de patru săptămâni s-au putut observa ulterior până la o lună. Tratamentul folosit în joc a fost conceput științific pentru a provoca creierul unui copil: necesită atenție și concentrare pe mai multe sarcini în același timp.

Obiectivele principale ale EndeavorRX sunt evitarea obstacolelor și colectarea de ținte. Jocul nu este lansat încă în mod oficial, deși câteva familii cu copii care suferă de ADHD au primit acces deja la joc. Pentru cei interesați, există o listă de așteptare pe site-ul companiei. Până atunci, există acest trailer al jocului:

https://www.youtube.com/watch?v=6RR8hjBGBac

Citește și: