Cum arată primul zbor uman 100% autonom cu un costum care amintește de Iron Man

Jetman Dubai este o companie care lucrează la dezvoltarea unui  costum cu ajutorul căruia te-ai putea deplasa de unul singur prin aer.

Cea mai mare reallizare a companiei a avut loc recent, în Dubai, când un pilot a reușit să decoleze orizontal de la sol cu ajutorul costumului. Mai mult, Cince Reffett, pilotul francez care a efectuat zborul, a reușit să să plutească, să întoarcă și să facă câteva acrobații în aer. De altfel, pilotul francez a reușit să efectueze primul zbor uman 100% autonom din lume.

Acesta a ajuna la o altitudine de aproximativ 1.800 de metri. De asemenea, viteza cu care costumul din fibră de carbon poate permite deplasarea este și ea impresionantă. Potrivit Jetman, pilotul a ajuns la altitudinea de 100 de metri în doar opt secunde, 200 m în 12 secunde, 500 m în 19 secunde și a ajuns la 1000 de metri în doar 30 de secunde. Viteza de deplasare a fost, în medie, de peste 240 de kilometri pe oră.

Zborul său a durat aproximativ trei minute. Apoi, acesta a deschis parașuta la o altitudine de 1.500 de metri și a aterizat în siguranță pe pământ.

Cum funcționează costumul Jetman

Costumul este confecționat din fibră de carbon și este propulsat de patru mini-motoare. Atașată costumului este și un fel de manetă, care permite pilotului să controleze direcția în care vrea să se deplaseze. Axa este perpendiculară cu aripile costumului și permite pilotului să vireze la stânga și la dreapta în timp ce zboară pe orizontală.

Ceea ce face reușita una deosebită este faptul că decolarea a avut loc de la sol, pe orizontală. Până acum, piloții se lansau de la înălțime, din elicoptere, de exemplu.

Reușita companiei Jetman a venit după multe teste. Pilotul a efectuat cel puțin 50 de zboruri de pregătire și a exersat peste 100 de decolări și aterizări, realizate cu măsuri de precauție.

Sursa: cnn