16 sept. 2020 | 08:00

Jaguar F-Pace, în varianta plug-in hybrid: cât merge primul SUV pe baterii al gigantului

ACTUALITATE
Jaguar F-Pace, în varianta plug-in hybrid: cât merge primul SUV pe baterii al gigantului

Jaguar F-Pace este unul dintre cele mai atrăgătoare SUV-uri de pe planetă și tocmai a beneficiat de un upgrade semnificativ. Pentru prima oară, îl poți achiziționa în varianta plug-in hybrid sau PHEV.

Jaguar nu are o experiență foarte vastă când vine vorba de producția unor SUV-uri, dar tocmai a lansat a doua generație a modelului F-Pace, ilustrat în imaginile alăturate. Vizual, nu s-a distanțat foarte mult de de vechiul model, dar la interior s-a bucurat de niște upgrade-uri importante.

Acum, bordul de la F-Pace este dominat de un panou generos de 11,4 inci sensibil la atingere. Acesta utilizează platforma Pivi Pro, pe care o găsești și pe ultima generație de Land Rover. În plus, din start, suportă Apple Car Play și Android Auto. Dacă îl achiziționezi în China, îl vei putea lua dotat cu Baidu CarLife.

În contextul pandemiei, nu putea lipsi măcar o referință la coronavirus. În mod surprinzător, autoturismul include un buton intitulat Purify, care filtrează imediat particulele periculoase de PM2.5 din interiorul mașinii. În plus, ionizează aerul pentru o experiență de respirare mai curată.

jaguar fpace_101

În situația în care vrei să abuzezi de liniște, la fel cum căștile Bose QuietComfort vin la pachet cu anularea zgomotului de fond, asta se va întâmpla și la bordul noului autoturism. Pe lista de funcții conectate intră un mod gardian, disponibil în prima fază doar în Regatul Unit. Acesta din urmă îți servește o notificare pe mobil dacă mașina este condusă în afara orelor în care te miști de obicei.

În total, noua serie de Jaguar F-Pace include opt autoturisme noi, patru pe benzină și patru pe motorină. Dintre ele, cinci utilizează o propulsie hibrid, datorită includerii unui acumulator litiu-ion de 48 volți.

Pentru prima oară, Jaguar a anunțat un plug-in hybrid. Ilustrat în prima imagine de mai sus, acel model oferă 53 de kilometri de autonomie doar pe curent. Are un motor turbo cu patru cilindri de doi litri și o baterie de 17,1 Kwh. Aceasta din urmă poate ajunge la 80% în jumătate de oră. Valoarea de aproximativ 50 de kilometrii pe curent este perfectă pentru deplasările zilnice în multe dintre localitățile cele mai populate ale lumii.

În prima fază, noul Jaguar F-Pace va fi disponibil doar în Europa. Comenzile pot fi preluate începând de astăzi, dar primele unități vor fi livrate în ianuarie 2021.

jaguar f-pace PHEV

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele