Inteligența artificială de la Google salvează vieți: cum a învățat să prezică inundații

Inteligența artificială de la Google salvează vieți: cum a învățat să prezică inundații

Nu mai puțin de 240 de milioane de persoane au acces la un algoritm de inteligență artificială de la Google care prezice apariția inundațiilor și, implicit, salvează vieți.

Din cauza încălzirii globale și a schimbărilor climatice din fiecare colț al mapamondului, tot mai multe zone în care nu au existat incendii sau inundații ajung să fie expuse la aceste fenomene naturale. Pentru că oamenii nu sunt pregătiți pentru asemenea dezastre, sunt luați prin surprindere. Unii își pierd viața, alții rămân fără agoniseala de o viață.

Google lucrează de câțiva ani la un instrument software bazat pe inteligență artificială pentru a prevesti apariția inundațiilor. În prima fază, în 2018, a fost disponibil în regiunea Patna din India. Acum, va acoperi întreaga Indie, dar și o parte importantă din Bangladesh.

Pentru ca efortul Google să fie cu adevărat util, compania colaborează cu autoritățile locale. În iunie 2020, deja și-a demonstrat utilitatea, ajutând oamenii din cele mai inundate teritorii din India. În final, aproximativ 200 de milioane de oameni din India și 40 de milioane de oameni din Bangladesh, care sunt în pericol constant să fie inundați, vor primi un avertisment din timp, pentru a se pregăti sau, din păcate, pentru a-și părăsi locuința.

Ca referință, aici nu vorbim de o aplicație de mobil într-o zonă în care oamenii nu au ce mânca, cu atât mai puțin să-și cumpere telefoane inteligente. În schimb, datele importante vor fi oferite prin sistemul național de avertisment, la fel ca cel pe care îl avem în România.

Pentru că inundațiile pot fi de multe feluri, Google a început să ofere detalii legate și de cantitatea de apă la care să te aștepți. La fel ca în imaginea de mai sus, vei putea vedea până la ce înălțime va urca apa pe lângă tine. Conform Google, până la această oră, aproximativ 30 de milioane de notificări din acest spectru au fost deja trimise. inundatii google avertisment

Citește și: