Înghețata cu gust de spray paralizant, mai importantă decât crezi: povestea fascinantă din spate

Înghețata cu gust de spray paralizant, mai importantă decât crezi: povestea fascinantă din spate

Un creator de înghețată artizanală a optat pentru crearea unei arome foarte ciudate, cu un scop nobil în spate. Și-a dorit să recreeze experiența interacțiunii cu spray paralizant.

În ultimii ani, Hong Kong a fost scena unui număr masiv de proteste împotriva influenței Chinei în teritoriu. Mulți dintre ei tineri, protestatarii și-au dorit o conducere democratică, fără practici agresive de supraveghere în masă. Din păcate, pentru asta, mulți dintre ei au fost bătuți, gazați și arestați. În cel mai optimist caz, au fost doar victima unor tunuri de apă.

Din cauza măsurilor de distanțare socială, protestele din Hong Kong au încetat, dar spiritul civic și nevoia de democrație continuă să se manifeste în zonă. Pentru ca oamenii să nu uite conflictele cu autoritățile, un creator de înghețată artizanală a vrut să recreeze experiența zilelelor de protest într-o înghețată. În acest scop, a încercat să sintetizeze sprayul paralizant într-o aromă de înghețată.

Pentru asta, a copt un piper negru și l-a folosit într-o înghețată aspră și foarte pișcăcioasă. Tânărul din spatele acestui proiect are 31 de ani, dar optat să-și ascundă identitatea pentru a nu avea parte de repercusiuni legale din cauza unei arome de înghețată.

”Am vrut să facem o aromă care amintește oamenilor că trebuie să reziste în mișcarea de protest și să nu-și piardă pasiunea.”, a declarat creatorul înghețatei pentru Associated Press. Până să ajungă la piper negru copt, proprietarul locației din Hong Kong insistă pe faptul că a făcut numeroase experimente, dar doar această combinație s-a apropiat de experiența pe care o avea în minte. În trecut, a mai încercat să facă înghețată din wasabi și semințe de muștar.

”Are gust de spray paralizant. Îți vine greu să respiri la început, este foarte agresivă și iritantă. Mă face să vreau să beau foarte multă apă imediat.”, astfel a descris înghețata tânăra Anita Wong care a participat în trecut și la protestele violente cu autoritățile pro-Beijing.