Înghețata dezgustătoare care îți arată efectele nocive ale poluării [FOTO+VIDEO]

Înghețata dezgustătoare care îți arată efectele nocive ale poluării [FOTO+VIDEO]

Înghețata realizată de un grup de studenți pentru atrage atenția asupra efectelor nocive ale poluării, are un aspect impresionant și ne amintește de coloratele deserturi artizanale.

Un grup de studenți de la Universitatea de Artă din Taiwan a colectat apa din canalizarea a peste 100 de localități pentru a realiza o colecție de înghețate care ne ilustrează efectele grave ale poluării asupra mediului.

Creațiile lor înghețate au fost apoi replicate dintr-o rășină transparentă din poliester. Aceste replici copiază în detaliu opera originală, de la culoarea, la rezidurile care se regăseau în acestea. Echipa de studenți a realizat chiar și ambalaje specifice care să reflecte locația din care apa poluată a fost preluată.

Scopul colecției impresionante de înghețată este de a sublinia importanța apei curate pentru un mediu sănătos și impactul poluării asupra lumii biologice. Deși aspectul creațiilor este artistic și unele dintre ele arată chiar delicios, ne duc cu gândul la trista realitate cu care se confruntă multe regiuni ale lumii.

Înghețata este realizată predominant din apă și subliniază necesitatea unei surse de apă curată. Dacă aruncăm o privire atentă asupra operelor realizate, fiecare dintre ele are o poveste de spus și ne arată o fațetă diferită, înspăimântătoare a realității.

Taiwan este o locație foarte bine aleasă, căci țara experimentează mai mereu perioade îndelungate de secetă, când se acumulează cu ușurință reziduri în scurgerile de apă. Ca urmare, sursele de apă sunt mai mereu bogate în moloz și rămășițe de gunoaie. Acesta este și motivul pentru care 90% dintre gunoaiele pe care echipa de studenți le-a întâlnit în apele preluate pentru realizarea proiectului, includ ambalaje, capace și pungi din plastic, sticle și bidoane, scrie Mashable.

Dacă sunteți curioși, în cadrul proiectului a fost realizată și un document virtual care detaliază care sunt toate componentele fiecărui „desert” în parte.

Citește și:
Etichete: