În lipsa zborurilor, a traversat Atlanticul cu barca, pentru a fi cu tatăl său la 90 de ani

În lipsa zborurilor, a traversat Atlanticul cu barca, pentru a fi cu tatăl său la 90 de ani

Nu mai puțin de 85 de zile a navigat un argentinian pentru a fi împreună cu tatăl său la împlinirea vârstei de 90 de ani. Ar fi luat un avion, dar din cauza pandemiei, toate zborurile au fost anulate.

Juan Manuel Ballestero nu și-a propus să devină subiect de știri și nici nu și-a dorit ca povestea aventurilor sale să ajungă virală pe internet. A traversat Atlanticul cu o ambarcațiune micuță doar pentru a fi lângă tatăl său la 90 de ani, îngrijorat că poate nu o să-l mai vadă niciodată. A luat decizia la câteva zile după ce Argenina a suspendat toate cursele aeriene, pentru a preveni creșterea numărului de infecții cu Covid-19.

S-a aflat în larg 85 de zile, iar experiența a fost cea mai dificilă dintre toate pe care le-a trăit pe parcursul vieții. La 47 de ani, bărbatul a avut posibilitatea de a rămâne pe Insula Porto Santo, teritoriu portughez. Acolo nu existau cazuri de coronavirus și nu avea decât să aștepte ridicarea restricțiilor de circulație. Frica de faptul că ne-am putea confrunta cu ”sfârșitul lumii”, iar el este departe de familie, l-a stresat atât de mult încât a decis să plece în larg. În ambarcațiunea de 9 metri a încărcat conserve de ton, fructe și orez, iar apoi a plecat la drum. „Nu am vrut să stau ca un laş pe o insulă pe care nu erau deloc cazuri de infectare. Am vrut să fac tot posibilul pentru a ajunge acasă. Cel mai important lucru pentru mine a fost să fiu cu familia”, a declarat Ballestero.

Juan Manuel Ballestero 2a

Mai mulți prieteni au încercat să-l oprească pe Juan Manuel Ballestero. Până și autoritățile din Portugalia l-au avertizat că nu se va mai putea întoarce pe insula de pe care a plecat, din cauza restricțiilor.  „Am optat pentru un bilet doar dus şi nu era nicio posibilitate de revenire”, a explicat navigatorul.

Toată viața a fost un entuziast al navigației. Chiar și așa, traversarea Atlanticului nu a fost uşoară. „Nu mi-a fost frică, dar aveam multă incertitudine. A fost foarte ciudat să navighez în timpul unei pandemii”, a explicat el, precizând că a fost într-o carantină de mai multe tipuri, cu o serie de gânduri despre ce-ar putea rezerva viitorul. „M-am tot gândit dacă nu cumva aceasta va fi ultima mea călătorie. Eram blocat în propria mea libertate”, a subliniat el.

Bărbatul ajuns pe 17 iunie în oraşul său natal, Mar del Plata, fiind primit ca erou, întrucât fratele său anunţase presa despre călătorie. „Intrarea în portul în care tatăl meu are barca, acolo unde m-a învăţat atât de multe lucruri, unde am învăţat să navighez, unde au început toate aceste lucruri, mi-a oferit un sentiment de misiune îndeplinită”, a spus el. Înainte de a se reuni cu tatăl său, bărbatul a fost testat de coronavirus și a stat 72 de ore în carantină pentru a aștepta rezultatele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: