În ce condiții se vor deschide magazinele mici, în România. Ce se întâmplă cu vânătoarea și pescuitul

În ce condiții se vor deschide magazinele mici, în România. Ce se întâmplă cu vânătoarea și pescuitul

Guvernul Orban se străduiește de câteva săptămâni să gândească un proiect prin care să repornească economia și relaxeze restricțiile de circulație.

Cele mai multe țări din lume au început să relaxeze restricțiile de circulație și să reia activitățile economice. Planurile în acest sens nu sunt uniforme și variază semnificativ de la un stat la altul, dar trendul general este îmbucurător pentru cei care își doreau să iasă din casă.

În România, măsurile de relaxare vor fi implementate după 15 mai, când se încheie starea de urgență și se renunță la obligativitatea declarațiilor pe propria răspundere. La momentul respectiv, se va instaura starea de alertă.

Încercând să lămurească măsurile care vor fi implementate la nivel local, liderii PNL au discutat marți cu liberalii din teritoriu printr-o videoconferință. În acel context, s-a insistat pe mai multe măsuri explicate de Ludovic Orban. Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, premierul le-a spus liderilor din țară că se intenționează redeschiderea magazinelor mici amplasate la stradă.

Marți seară a avut loc Biroul Politic Național al PNL, care s-a desfăşurat în sistem videoconferință. Potrivit unor surse politice, Orban le-ar fi spus liderilor din teritoriu că după 15 mai se intenţionează redeschiderea magazinelor mici amplasate la stradă.

În contextul în care vorbim de o interacțiune în direct cu premierul României, este evident că întrebările venite din teritoriu au fost foarte numeroase. Toți vor să știe, în mod exact, ce va fi permis după 15 mai și, mai ales, ce activități se vor putea desfășura în siguranță, în conformitate cu recomandările experților.

Au fost multe întrebări din teritoriu şi cu privire la redeschiderea cimitirelor, iar ministrul de Interne, Marcel Vela, le-ar fi spus liberalilor că se poate merge la cimitir pentru îngrijirea unui mormânt şi că acele restricţii au fost doar de Paşti. Conform acelorași surse citate, liderilor din teritoriu li s-ar mai fi transmis că după 15 mai vor putea fi reluate pescuitul de agrement şi vânătoarea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: