Huawei P40 Pro se poate bate cu Samsung S20 Ultra la cel mai important capitol

Huawei P40 Pro se poate bate cu Samsung S20 Ultra la cel mai important capitol

Samsung a impresionat cu senzorul de 108 megapixeli de pe Galaxy S20 Ultra. Huawei nu stă prea departe. Huawei P40 Pro nu va avea o cameră de 108 MP, dar ar avea un senzor la fel de important prin calitate. Cel puțin în acest punct, când n-avem detalii oficiale.

Huawei P40 Pro va fi dezvăluit pe 26 martie, la Paris. Asta dacă epidemia de coronavirus nu dă peste cap acest plan. În orice caz, până la final de lună va fi cunoscut. Iar camera foto ar fi cel mai important atu.

Huawei ar folosi tot un senzor Sony. Doar că Huawei P40 Pro ar avea unul de 52 megapixeli cu ansamblu RYYB (Red Yellow Yellow Blue), cum a făcut compania în ultimii ani. Spre deosebire de senzorul de 40 MP de pe Mate 30 Pro, acesta ar fi un upgrade masiv. Totuși, doar acest senzor ar aduce marea schimbare. Camera ultrawide va fi tot de 40 MP, ca pe Mate 30 Pro.

Pentru zoom, Huawei P40 Pro ar avea un zoom optic 3x, dar și unul de 5x. Va fi însă și-o opțiune de zoom hibrid 10x. Pentru zoom digital orice ar aduce în plus nu va conta. Nici 50x, nici 100x (pe Samsung S20 Ultra) nu s-au dovedit foarte utile sau foarte bune.

Cât de mari vor fi pozele din Huawei P40 Pro

Huawei-P40-Pro-design-nuanta-culoare-camere

Așa cum și despre iPhone 12 se zvonește că ar avea o cameră de 64 MP, și Huawei mărește numărul acestora. Dar nu vei avea cu adevărat poze de 52 megapixeli. Asta pentru că senzorul de pe P40 Pro produce imagini de 13 MP. Dar cu mai multe detalii și-o captare mai bună a luminii când n-ai condiții optime. Astfel, fotografia de noapte ar trebui să fie mai bună.

Ce se întâmplă aici e o tehnică mai veche de pe telefoane. Informațiile captate de mai mulți pixeli sunt folosite pentru a genera un singur pixel. Procesul se numește pixel binning, iar pe Samsung S20 Ultra, de exemplu, sunt folosiți nouă pixeli pentru unul singur.

Huawei face asta de ceva ani, inclusiv pe seria Honor. Acum, Huawei P40 Pro va duce mai departe ideea cu un senzor nou. Cât despre concurență, Huawei are de luptat cu Samsung S20, dar și cu Oppo Find X2.

Citește și:
Sursa: PhoneArena