Huawei P40, în lumina reflectoarelor: ce se întâmplă cu vechile Huawei P30 și P30 Pro

Huawei P40, în lumina reflectoarelor: ce se întâmplă cu vechile Huawei P30 și P30 Pro

Huawei P40 se apropie de lansare și, cu toate că randările care au ajuns pe internet nu sunt foarte clare sau luminoase, ne ajută să ne formăm o opinie despre funcționalitatea terminalului.

Dacă imaginile ajunse online se dovedesc a fi adevărate, Huawei P40 va avea pe spate un dreptunghi de dimensiuni semnificative în care vor fi integrate trei camere principale. Din păcate pentru utilizatori, acea secțiune din carcasă se pare că va fi o constantă în cazul tuturor smartphone-urilor de top care vor fi lansate în anul acesta. Am spus ”din păcate”, deoarece acea zonă iese din carcasa telefonului și se zgârie mult mai ușor decât decât restul telefonului.

Pe partea din față, ecranul pare să acopere întreaga suprafață utilă. Va exista totuși o perforație discretă, de forma unei pastile, pentru a gâzdui camera frontală duală. Ecranul va avea o suprafață între 6,1 și 6,2 inci. Nu se cunosc detalii despre numărul de megapixeli al camerelor, dar se pare că cel puțin cea telefoto va avea echivalentul unui obiectiv de 80 mm cu zoom optic 3X.

Va fi interesant să vedem dacă Huawei va renunța în sfârșit la mufa de căști în cazul telefoanelor sale de top, aceasta fiind o posibilitate reală. Ca referință, Huawei P30 avea o ieșire stereo de 3,5mm la bază, dar nu o mai vedem pe randările pentru P40. La interior, viitorul aparat va ascunde un SoC Kirin 990 și va beneficia de conectivitate 5G.

Va veni preinstalat cu Android 10 cu Huawei Mobile Services, în locul software-ului Google. Huawei P40 și P40 Pro vor fi dezvăluite în mod oficial în luna martie a acestui an. Versiunea Pro va avea ca avantaje în fața versiunii tradiționale două camere suplimentare și un panou curbat pe marginea tuturor cele patru laturi.

În altă ordine de idei, utilizatorii de Huawei P30 și P30 Pro primesc astăzi o veste bună. A început propagarea actualizării la Android 10 cu interfața proprietară EMUI 10. În prima fază, update-ul va ajunge la abonații O2 Anglia, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni până când va ajunge și terminale din alte teritorii. Utilizatorii de Vodafone din aceeași țară s-ar putea să-l fi primit deja. Download-ul cu pricina are aproximativ 4,5GB.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI