Huawei P40 se apropie de lansare, dar îi vor lipsi caracteristici importante

Huawei P40 se apropie de lansare, dar îi vor lipsi caracteristici importante

Huawei urmează să lanseze modelul P40 în 2020, însă nu va fi pe placul tuturor, pentru că-i vor lipsi câteva caracteristici esențiale pentru unii.

Compania a anunțat că se așteaptă ca modelele P40 și P40 Pro să fie livrate fără produsele Google Mobile Services (GMS). În schimb, acestea vor ajunge la utilizatori cu Huawei Mobile Services (HMS).

Informația vine direct de la Richard Yu, CEO Huawei. Acesta a anunțat că cele două telefoane din gama P40 vor rula, într-adevăr, Android 10, cu interfața EMUI a Huawei. Totuși, acestea vor veni cu substitutul companiei pentru GMS.

Pe lista serviciilor pe care nu le vei avea se numără Search, Chrome, Play Store, Gmail și Maps, deci mai toate aplicațiile populare de la Google pe care le folosești aproape zilnic. O abordare similară a avut Huawei și când a lansat modelul Mate 30 Pro.

Telefoanele, că te mai poți aștepta și la un model Lite, vor fi dezvăluite la un eveniment din Paris în martie 2020.

La ce să te aștepți de la Huawei P40 și P40 Pro

În urma interdicției pe care Donald Trump a impus-o, Huawei nu ar mai avea voie să facă afaceri cu companiile americane. Producătorul de telefoane poate folosi Android 10, pentru că e open source. Totuși, nu va putea primi licența pentru folosirea GMS. A primit între timp acceptul de-a colabora cu Microsoft pentru Windows.

Astfel, utilizatorii vor trebui să se mulțumească cu magazinul de aplicații Huawei, care conține 45.000 de aplicații, în comparație cu cele aproape trei milioane disponibile pe Google Play Store.

Același lucru s-a întâmplat și cu telefoanele Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro. Specificațiile acestora nu dezamăgesc, însă faptul că nu au aceste servicii Google reprezintă un motiv suficient de întemeiat pentru care utilizatorii să nu-l cumpere.

Directorul Huawei a anunțat că noile modele vor avea un design „nemaivăzut”, o cameră și o performanță mai bune, dar și inteligență artificială îmbunătățită.

Citește și:
Sursa: zdnet
Etichete: