Huawei P40 Pro arată ca un telefon pregătit să înlocuiască o cameră foto

Huawei P40 Pro arată ca un telefon pregătit să înlocuiască o cameră foto

Primăvara lui 2020 va aduce două telefoane importante: Huawei P40 Pro și Samsung Galaxy S20. Cel din urmă se remarcă printr-o cameră foto de 108 megapixeli. Cel dintâi se remarcă prin lipsa serviciilor Google, dar ar trebui să compenseze cu modulul foto-video.

Huawei P40 Pro ar fi cel mai bun telefon al companiei pentru prima jumătate din 2020. N-ar fi însă singurul din serie. Sunt pregătite un P40 și un P40 Lite. Și, deocamdată, niciunul nu va beneficia de servicii Google. E o situație care s-ar putea schimba.

Pe 11 februarie, Samsung va anunța seria Galaxy S20 cu modelul S20 Ultra care are o cameră de 108 MP. De cealaltă parte, Huawei P40 Pro nu duce lipsă de camere foto, dar nici nu se duce atât de departe cu megapixelii. Ar avea însă cinci senzori, dintre care unul va fi 3D ToF.

Ceilalți senzori de pe Huawei P40 Pro ar fi distribuiți astfel: 64 MP wide, 20 MP ultrawide, 12 MP periscop cu zoom optic de 5x și un senzor pentru fotografie macro. Vestea mai bună e că bateria ar fi de 5.500 mAh.

Huawei P40 Pro sau Premium?

Huawei P40 Premium sau Pro

Indiferent de nume – că e P40 Pro sau Premium – telefonul va fi unul remarcabil pentru modulul foto-video. Încă de la Mate 30 Pro, Huawei a promis o cameră care să fie bună și pentru video și s-ar putea ca acum să vedem acea idee dusă și mai departe. Numele „Premium” nici n-ar ajuta prea mult telefonul, dat fiind că e deja premium prin design, materiale și preț.

În ceea ce privește discuția despre servicii Google, Huawei Mate 30 Pro a fost listat recent la precomandă în România. Perioada nu s-a încheiat încă și telefonul a fost deja comandat în aproape 450 de unități. Asta deși producătorul a spus că va aduce un stoc limitat de circa 100. Fie oamenii cred că pot instala separat serviciile Google, ceea ce nu-i fals, fie nu au așa mare nevoie de ele.