Halloween vine anul acesta cu un fenomen spectaculos: Luna Albastră

Halloween vine anul acesta cu un fenomen spectaculos: Luna Albastră

Luna ne va oferi un fenomen spectaculos în noaptea de Halloween, cu o Lună Albastră care va fi vizibilă în toate zonele globului.

Vecinul nostru lunar nu va străluci literalmente în albastru, dar numele este dat deoarece este a doua Lună plină care apare în aceeași lună – prima are loc pe 1 octombrie.

Afișarea cosmică are loc de șapte ori la fiecare 19 ani, ceea ce înseamnă că lumea nu va vedea acest fenomen de pe 31 octombrie până în 2039. Ceea ce face acest eveniment și mai rar este că va fi văzut în toate părțile lumii pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial.

Spațiul ne va oferi o scenă înfricoșătoare pentru noaptea de Halloween, cu o a doua Lună plină din octombrie

Din păcate, Luna nu va fi albastră și este sigur să presupunem că imaginile cu culoarea albastră au fost modificate sau filmate cu un filtru albastru special al camerei, relatează EarthSky. Cu toate acestea, ar trebui să avem parte de un spectacol inedit de Halloween, care va fi vizibil pe tot globul, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 1944.

Astfel, oamenii din America de Nord și de Sud vor avea o privire asupra Lunii Albastre, alături de cei din India, Europa și Asia. Ideea unei luni albastre ca a doua Lună plină într-o lună vine dintr-un articol din numărul din martie 1946 al revistei Sky și Telescop, relatează EarthSky.

Acest număr a publicat un articol numit „Once in a Blue Moon” de James Hugh Pruett, care se referea la „Almanahul Fermierului” din 1937, dar cu o definiție mai simplă. „De șapte ori în 19 ani au existat – și mai există – 13 luni pline într-un an”, a scris el. „Acest lucru dă 11 luni cu câte o Lună plină fiecare și una cu două. Aceasta din urmă s-a numit Luna Albastră”.

Cu toate astea, Luna nu va fi literalmente albastră. EarthSky observă că condițiile cerului trebuie să se alinieze perfect și să conțină particule mari de praf sau fum pentru a reflecta o nuanță de albastru – ceea ce face imprevizibil să știi când va fi posibil acest fenomen. Așadar, în total, sunt 13 luni pline în 2020, o altă raritate, deoarece majoritatea anilor au doar 12.

Citește și:
Etichete: