Google Maps se adaptează la pandemie: informațiile de care aveai nevoie când ieși din casă

Google Maps se adaptează la pandemie: informațiile de care aveai nevoie când ieși din casă

Pandemia nu pare să plece nicăieri prea curând. Ca urmare, Google Maps a primit o serie îmbunătățiri pentru a face mai ușoară viața celor care trebuie să circule în această perioadă.

Google Maps este considerat de mulți ca fiind cea mai bună soluție de navigație, indiferent unde te afli pe mapamond. O mare parte din fascinația utilizatorilor pentru aplicația Google vine din actualizările servite la intervale regulate de timp.

Cel mai recent dintre ele adaugă un strat opțional de informații legate de Covid-19 peste harta pe care navighezi. Astfel, poți vedea dacă navighezi către o regiune cu o incidență sporită a numărului de cazuri depistate. În funcție de accesul Google la aceste informații din diverse colțuri ale lumii, s-ar putea să vezi și numărul de decese, pe lângă restricțiile în timp real și recomandările emise de autorități. Dacă te simți rău, vei vedea locațiile în care te poți testa.

În cazul în care folosești mijloace de transport în comun, precum autobuze sau metrou, Maps are în vedere rata de aglomerație din diverse momente ale zile și îți oferă recomandări în speranța respectării normelor de distanțare socială.

În situația în care folosești Google Maps în mod tradițional, cu mașina personală, noua actualizare integrează asistentul virtual Google Assistant în aplicația de navigație, pentru a emite un pic mai ușor comenzi fără să-ți iei ochii de la trafic. Din păcate, această opțiune este moment disponibilă doar în limba engleză și doar în Statele Unite ale Americii.

Dacă tot încearcă să se extindă în toate aspectele vieții tale, bătrâna aplicație de navigație a început acum să faciliteze și realizarea comenzilor de livrare pentru mâncare. Funcția este disponibilă în SUA, Canada, Germania, Australia, Brazilia și India. În teorie, ar trebui să ajungă la un moment dat și în România. Ca un beneficiu suplimentar, pe lângă faptul că poți vedea livratorul în trafic, pentru a știi exact când ajunge, ai posibilitatea să vezi o estimarea a timpului de livrare înainte să inițiezi comanda. Dacă vei folosi des această funcție, ți se va salva un istoric in-app pentru a putea comanda rapid ceva ce ți-a plăcut în trecut.

google maps pandemie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: