Google Maps vrea să ia fața „fratelui” Waze: cum îi ține pe șoferi atenți la volan

Google Maps vrea să ia fața

Google Maps vrea să-și îmbunătățească serviciile și pregătește noi opțiuni utile pentru șoferi. Vrea să se impună și-n fața Waze, aplicație ajunsă tot la Google, dar caută și să ofere siguranță la volan.

Dacă ești șofer și folosești Waze sau Maps, atunci știi că existe opțiuni care-ți atrag atenția că nu e indicat să tastezi în timp ce conduci. Totuși, dacă ești singur în mașină, există situații în care trebuie să intervii chiar și pe parcursul călătoriei. Indicat ar fi să tragi pe dreapta înainte de a tasta, dar nu toată lumea face asta.

Așa că Google s-a gândit să schimbe un pic interfața de la Maps și să o facă mai accesibilă în astfel de situații. E vorba de o nouă grafică, ce simplifică folosirea serviciului de ghidare și a altor aplicații în timpul condusului.

Nouă interfață pregătită de Google Maps

Deocamdată, noua interfață e în teste, iar Google vrea ca aceasta să fie dedicată folosirii chiar în timpul condusului. E afișată doar unui grup țintă de utilizatori și încă n-a fost lansată la nivel global. E vorba, de fapt, de un nou design ce presupune butoane mai mari, dar și ghidaj către funcțiile de asistență vocală. În partea de jos a ecranului există două butoane, unul care invocă Google Assistant, pentru comenzi vocale, iar celălalt pentru accesarea altor aplicații.

Al doilea buton, la fel de vizibil, trimite utilizatorul în meniul de aplicații pe care vrei să le folosești în paralel cu Google Mpas. Ai acolo apeluri de voce, mesaje, muzică și podcast-uri. Asta-i o veste bună, dacă vrei să asculți muzică în timp ce conduci, dar vrei să vezi și configurarea traseului pregătit de aplicație.

Google Maps ar urma să aibă o bară specială, în partea de jos a ecranului, de unde șoferul poate controla procesul de redare – poate pune pauză, poate sări 30 de secunde și poate trece la următoarea melodie din playlist. Printre opțiuni de redare ai YouTube Music sau Spotify.

Citește și: