Google a lansat cea mai ciudată alternativă la YouTube: ce clipuri găsești pe Tangi

Google a lansat cea mai ciudată alternativă la YouTube: ce clipuri găsești pe Tangi

În cazul în care nu aveai suficient de multe aplicații pe mobil pentru partajarea de conținut video, cei de la Google s-au gândit că mai este loc pentru una și au lansat Tangi.

Internetul este plin de tutoriale care te învață să rezolvi probleme, să îți dezvolți abilități noi, să gătești și multe alte lucruri. Cele mai multe dintre ele se regăsesc pe YouTube, deși s-ar putea să le vezi și pe Instagram, TikTok sau alte platforme online.

Google speră să le unească pe toate în spatele noii aplicații Tangi. Aceasta vine de la Area 120, o divizie Google responsabilă de proiecte creative, experimentale, care nu se reflectă de fiecare dată în produse pe termen lung.

Noua aplicație gratuită îți permite să postezi rapid clipuri de maxim 60 de secunde pentru subiecte precum gătit, machiaj, fashion, lucru manual și nu numai. Cel mai probabil, Google speră ca accentul pe o anumită nișă să reprezinte un avantaj major pentru Tangi în defavoarea TikTok sau a recentului Byte.

Pe de altă parte însă, utilitatea unei rețele sociale sau a oricărei platforme care se bazează pe conținutul utilizatorilor este definită de aceștia. În teorie, TikTok trebuia să fie o aplicație de Karaoke și lip sync, construită în jurul unor clipuri video pe muzică în care oamenii își intepretau piesele preferate, dansau pe ele sau se prefăceau că le cântă, dând din buze. În practică însă, a devenit gazda unora dintre cele mai ciudate și amuzante clipuri de pe internet.

Va fi interesant să vedem către ce va progresa Tangi, abrevierea provenind de la TeAch aNd GIve (Învață și oferă) și tangibil (lucruri reale pe care le poți face, le poți atinge). Aparent, unele dintre cele mai populare clipuri pe tânăra aplicația implică realizarea de guacamole în coaja fructului de avocado. Momentan, Tangi este disponibil pentru descărcare doar pe Apple AppStore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: